TRUCKS

Evolucija sučelja

SUČELJE ZA VOZAČA KOMPANIJE VOLVO TRUCKS

Vaše novo sučelje za vozača jednako je prilagodljivo i fleksibilno kao i ostatak vašeg kamiona. Instrumentne ploče u kamionu Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX potpuno su digitalne i dinamičke. A bočni prikaz integrira specifične potrebe vašeg rada s vašim kamionom. Da bi vam pomogle da budete sigurniji i produktivniji.

Vaše novo vozačko sučelje dizajnirano je tako da vam olakša držanje ruku za upravljačem i gledanje na cestu kada Vožnja. I da biste imali jednostavan pristup pravim informacijama u svim mogućim situacijama - u vožnji, kod utovara, pronalaženja ispravne rute ili praćenja radnog vremena svojeg vozača i stanja vozila.

Potpuno digitalni zaslon kombiniranog instrumenta daje vam slobodu za optimizaciju sučelja za svaki trenutak korištenja vašeg kamiona. Ako ste navikli na dobro organizirano analogno sučelje tvrtke Volvo Trucks, još uvijek ćete se osjećati kao kod kuće. 

Informacije se prikazuju na temelju onoga što radite

Zaslon kombiniranog instrumenta ima četiri različita načina rada između koji se možete prebaciti ovisno o tome što trenutno radite i kakvim informacijama trebate dati prioritet. Naravno, specifikacije vašeg kamiona i upotreba kamiona odredit će detaljne funkcije dostupne u svakom načinu rada. No općenito, načini su:

  1. Početni prikaz - standardni prikaz koji pokriva većinu dostupnih funkcija.
  2. Usmjereni prikaz - prilagođeni prikaz koji prikazuje najvažnije informacije za vožnju.
  3. Navigacijski prikaz - vodič za upute. Kombinira podatke o brzini s uputama o ruti i vremenu dolaska.
  4. Prikaz tereta - jasan status. Koliko opterećenja na svakoj osovini? Je li bilo koja osovina podignuta ili diferencijal aktiviran?

Ruke na volanu

Svim funkcijama predstavljenim u sučelju za vozača lako se kreće i upravljaju pomoću gumba na volanu. Bez obzira na situaciju, podržava vas u držanju ruku na volanu i pažnji na vožnju.

bočni prikaz

S desne strane instrumentne ploče nalazi se 9-inčni bočni prikaz s dodirnim zaslonom. Evo gdje kontrolirate svoje medijske i komunikacijske funkcije koristeći sučelje na koje ste navikli sa svog pametnog telefona. Na bočnom prikazu prezentirani su pogledi kamere. Postoje i moduli za rukovanje vašim zadacima, funkcijama vozila i nadogradne strukture, da nabrojimo nekoliko primjera. Upravljajte funkcijama bočnog prikaza pomoću dodirnog zaslona, kontrola na volanu, upravljačkih gumba na instrumentnoj ploči ili glasovnog upravljanja.

Integrirajte svoje alate

bočni prikaz može se otvoriti za integraciju aplikacija trećih strana na vaš zaslon. Moći ćete raditi učinkovitije i sigurnije.

Razgovarajte s vašim kamionom

Pomoću glasovnog upravljanja koje je ugrađena u kabinu možete upravljati s nekoliko funkcija svog kamiona. To je korisna pomoć koja će vam olakšati život i pomoći da zadržite pažnju na cesti.

Dostupno za te kamione

Onako kako želite

Steknite uvid u mogućnosti sa sučeljem za vozača.