Kabina kamiona nije samo vaše radno mjesto, već i vaš dom. Zbog toga ovisite o funkcijama i opremi u kabini koje zahtijevaju energiju, čak i kada je motor isključen. U tu svrhu sada nudimo sustav akumulatora koji osiguravaju udobnost pri boravku u kabini pritom ne ugrožavajući pokretanje vozila sljedećeg jutra.

Kamion Volvo vozi po planinskoj cesti

Dva akumulatora. Odvojeni krugovi

Tajna koja omogućava napajanje su dva odvojena kompleta akumulatora sa zasebnim krugovima. Jedan je namijenjen pokretanju motora, a drugi služi za funkcije koje se koriste pri boravku u kabini. Upotrebljavajte klima-uređaj u kabini, multimedijski sustav i punite uređaje bez brige o trošenju akumulatora koji napajaju vozilo.

Dugotrajni akumulatori s gelom kamiona Volvo

Akumulatori s gelom. Dugotrajnije

Sustav s dvostrukim akumulatorima upotrebljava tehnologiju akumulatora s gelom za boravak u kabini, a napredni mokri akumulatori koriste se za pokretanje vozila. Akumulatori s gelom mogu izdržati pražnjenje bez oštećenja i imaju dulji vijek trajanja od standardnih mokrih baterija. Osim toga, postoji i inačica s jednim kompletom akumulatora s gelom. Akumulatori s gelom mogu trajati 10–15 puta dulje od mokrih akumulatora.

Udobno spavanje u kabini kamiona Volvo

Bez praznog hoda. Bez briga

Više ne morate usred noći ostavljati motor da radi u praznom hodu ni provjeravati stanje akumulatora. Udobno spavajte, akumulatori za pokretanje vozila imat će dovoljno energije kada vam budu trebali.

Grafikon prikazuje cikluse punjenja dvostrukih akumulatora

Vijek trajanja ciklusa

Akumulatori s gelom zadržavaju kapacitet punjenja čak i nakon stotina ciklusa potpunog pražnjenja i punjenja.

Sustav s dva akumulatora ima mogućnost samostalnog nadzora

Samostalan nadzor. Tako da vi ne morate brinuti

Sustav vodi računa o razinama punjenja kako bi se spriječio potpuni gubitak napajanja. Svi pomoćni uređaji postupno će se isključivati, a dobit ćete i upozorenje prije nego što mogućnost pokretanja vozila bude ugrožena.

Odaberite razinu snage

Optimizirajte kapacitet napajanja, dostupne su tri glavne razine sustava akumulatora za Volvo FH16.

Tip Snaga
Sustav s jednim akumulatorom s olovnom kiselinom 170 ili 225 Ah
Sustav s jednim akumulatorom s gelom 210 Ah
Sustav s dva akumulatora Akumulator s olovnom kiselinom od 75 Ah za pokretanje + akumulator s gelom od 210 Ah za boravak u kabini
Pronađite najbližeg distributera

Želite zadržati snagu?

Distributer Volvo Trucks više zna o dvostrukoj pohrani energije.

Pronađite najbližeg distributera