TRUCKS

Volvo Trucks
2022-04-11
Tehnologija i inovacije Učinkovitost goriva
Author
Volvo Trucks

Nova aerodinamička poboljšanja kamiona Volvo FH – kako je to postignuto

Poboljšanja aerodinamičkog dizajna kamiona Volvo FH dodatno će smanjiti odvajanje protoka i otpor tlaka, a time dodatno pomoći u uštedi goriva u prijevozu na velike udaljenosti.


Prevladavanje otpora zraka značajno doprinosi potrošnji goriva kamiona kada vozite pri brzinama od oko 50 – 60 km/h i naviše. Njegov učinak na potrošnju goriva eksponencijalno raste što brže vozite.

The goal: To minimise and delay flow separation

Aerodinamički dizajn je stoga dugo bio jedno od najvažnijih područja fokusa Volvo Trucksa kada je riječ o smanjenju potrošnje goriva svojih vozila. Inženjeri Volvo Trucksa kontinuirano rade s tunelima vjetra i simulacijama kako bi identificirali daljnja poboljšanja. Jedan od njihovih ključnih ciljeva je odgoda odvajanja toka. To je kada se sloj strujanja zraka odvoji od površine kamiona. Što se ranije odvoji, to je veći trag iza vozila, a stoga i veći otpor tlaka. Minimiziranje i odgađanje odvajanja protoka, stoga minimizira otpor tlaka.

Valja imati na umu dva tipa strujanja zraka: poravnati i razdvojeni.


„Strujanje se uvelike ubrzava dok ide od točke stagnacije ispred kamiona (visoki tlak) preko bočnih strana (nizak tlak)”, objašnjava Anders Tenstam, stručnjak za aerodinamiku, Volvo Trucks. "Ako kamion vozi 90 km/h, tada brzina protoka u zavojima može doseći brzine do 200 km/h. To čini prednje kutove vrlo osjetljivom regijom, a svaki mali predmet ili zazor može imati ogroman utjecaj na sveukupni protok zraka."

Mastering the small details

U svojim najnovijim simulacijama i testovima inženjeri tvrtke Volvo Trucks uspjeli su identificirati niz malih zazora i razdvojenih linija na vanjskoj strani kamiona koji bi mogli dodatno poboljšati aerodinamiku kad bismo ih zabrtvili.

„Mogli smo vidjeti da razdvojene linije i zazori mogu biti ključni ovisno o tome gdje se nalaze”, kaže Mattias Hejdesten, stručnjak za inženjerstvo i aerodinamiku, Volvo Trucks. „One dopuštaju da protok zraka uđe iza prednjih ploča i potom se isisava u područjima niskog tlaka na bočnim stranama kabine. Odatle može pokrenuti odvajanje protoka kada je u interakciji s vanjskim protokom zraka.”
To help stem these leakage flows, new seals have been placed between the various front panels. As a result, any triggering of flow separation at the vehicle’s front corners is eliminated, helping the external flow to stay attached to the vehicle’s sides for longer. 

Kako bi se spriječilo to curenje, između raznih prednjih ploča postavljene su nove brtve. Rezultat je eliminiranje svakog odvajanja protoka u prednjim kutovima vozila, pomažući da vanjski tok ostane dulje uz bočne strane vozila. 

Volvo FH with further improved aerodynamic design – to help you save even more fuel.

„Aerodinamika kamiona uvelike se odnosi na svladavanje malih detalja”, kaže Anders Tenstam. „Kabina kamiona radno je mjesto s brojnim zakonskim ograničenjima i stvarima koje treba uzeti u obzir, tako da postoji stalna borba za svaki milimetar raspoloživog prostora kako bi se smjestile sve bitne funkcije.”
 

Dodavanjem ovih brtvi ne samo da se poboljšava sveukupna aerodinamika, nego se otvaraju i dodatne mogućnosti za daljnja poboljšanja duž vozila. Ova poboljšanja uključuju dodavanje povećanog produžetka vrata kako bi se popunila praznina u kutiji prednje stepenice. Time se stvara ravna površina na koju se može uhvatiti vanjski protok zraka, čime se dodatno smanjuje odvajanje protoka. Korištenjem širih kotača i blatobrana stvaraju se veća poravnanja, dok nova proširenja branika smanjuje razmak od kotača. To rezultira smanjenim izlaznim protokom evakuacije iz kućišta kotača, a time i manjim aerodinamičkim otporom. Konačno, novi zakrivljeni dizajni za poklopce krakova retrovizora s manjim otvorima također pomažu smanjiti odvajanje protoka.
 

„Poboljšanjem uvjeta na prednjem dijelu kamiona odjednom možemo vidjeti neke prilike za održavanje usklađenog toka i uzduž bočnih strana”, objašnjava Mattias Hejdesten. „U suprotnom, da to nismo učinili, imali bismo minimalne koristi od ovih dodatnih aerodinamičkih poboljšanja.”
 

U stvari, svako od ovih aerodinamičkih poboljšanja optimizirano je kako bi se međusobno nadopunjavalo. Iako će svako pojedinačno poboljšanje dati svoj doprinos poboljšanju energetske učinkovitosti vozila i smanjenju potrošnje goriva, uštede ostvarene kada se kombiniraju u jednom paketu bit će veće od zbroja svih dijelova.
 

Želite li saznati više o tome kako smanjiti potrošnju goriva? Pročitajte više ovdje.