TRUCKS

Volvo Trucks
2022-11-28
Priča kupca
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyk pobjeđuje u Volvo Trucking Adventure

Nakon što je ostvarila svoj san da postane profesionalna vozačica kamiona i pokrene vlastitu tvrtku, Iwona Blecharczyk iz Poljske dobila je životnu priliku – napraviti epsko putovanje kroz Skandinaviju u svom omiljenom kamionu: Volvo FH!


Iwona Blecharczyk marljiva je žena, vlasnica-operater u prijevozničkom poslu, koja istovremeno upravlja svojom ulogom uspješne utjecajne osobe na društvenim mrežama. Vozi kamione već više od 11 godina, kako u oštroj zimskoj klimi Sjeverne Amerike, tako i na dugim zavojitim cestama diljem Europe. No, nije imala previše iskustva vožnje u zemlji iz koje dolazi njen omiljeni kamion: Švedskoj.


Jedinstveno natjecanje za vozače kamiona

Kad je Volvo Trucks pokrenuo digitalno natjecanje za vozače kamiona, gdje bi jedan odabrani pobjednik dobio priliku otići na putovanje – koje se događa jednom u životu – od Göteborga do Sjevernog rta, najsjevernije točke Europe, Iwona nije morala razmisliti dvaput. Poslala je video, a od više od 2000 vozača iz svih dijelova svijeta, Iwona je izabrana za pobjednicu.

„U Volvo Trucking Adventure tražili smo vozača s bogatim iskustvom vožnje kamiona, i s otvorenom i avanturističkom osobnošću. Budući da će se avantura snimati i objavljivati na društvenim mrežama, važan kriterij bio je i da se vozač osjeća ugodno pred kamerama. Iwona je označila sve okvire sa svojim širokim iskustvom, pozitivnom i avanturističkom osobnošću i mentalitetom osobe koja čini stvari”, objašnjava Lene Larsen, voditeljica projekta u Volvo Trucking Adventure.


„Željeli smo učiniti nešto posebno za našu zajednicu vozača dajući im priliku da dođu i dožive domovinu kompanije Volvo Trucks. Stavljajući vozače kamiona u središte pozornosti, želimo skrenuti pozornost na važan posao koji oni svakodnevno obavljaju”, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Slika: Iwona Blecharczyk uz ostalih 20 najboljih vozača kamiona u Volvo Trucking Adventure

„Impresionirana sam time što Volvo Trucks organizira motivacijski događaj koji privlači toliko vozača iz cijelog svijeta. Kad sam saznala da sam odabrana, bila mi je velika čast biti izabrana od strane marke koju toliko volim, iznimno sam zahvalna na ovoj prilici”, kaže Iwona Blecharczyk.  


Život na cesti

Budući da je Iwona u svojim ranim dvadesetima, njena je vizija bila postati vozačica kamiona i putovati svijetom. Nakon nekoliko godina rada kao profesionalne vozačice u segmentu prijevoza teških tereta, odlučila je slijediti svoj san i pokrenula vlastitu prijevozničku tvrtku – Imagination.

Istraživanje novih zemalja i upoznavanje novih ljudi ono je u čemu najviše uživam kao vozačica kamiona. Osjećam se tako sretnom što mogu živjeti svoj san

Na pitanje postoje li loše strane u životu vozača kamiona, priznaje: „Pa, jedna stvar koja može biti malo zeznuta kada ste na putu je pronaći dobre sanitarne čvorove! To ponekad može biti frustrirajuće, pogotovo za, pretpostavljam, nas vozačice.”

Što se tiče njezine sigurnosti kao vozačice kamiona, rada, života i provođenja noći na cesti, Iwona objašnjava: „Poduzimam određene mjere opreza poput parkiranja na sigurnim mjestima, pokušavam ne privlačiti previše pozornosti na sebe itd., ali nikad se ne bojim.  Ponekad se može osjećati pomalo izolirano, daleko od obitelji i prijatelja. Mislim da bi bilo lijepo imati više kolegica! Danas u Europi ima samo oko 3 % vozačica kamiona. Voljela bih vidjeti više žena vozačica kamiona!"
 

Putovanje u tri epizode

U rujnu je Iwona krenula na svoje putovanje iz Göteborga prema Sjevernom rtu. Putovanje duže od 2000 km. Lagan zalogaj za iskusnog vozača kamiona, ali ova vožnja nije bila kao bilo koji drugi dan na poslu. Pogledajte videozapise u nastavku kako biste saznali više o Iwoninom putovanju!


Ukratko o Iwoni Blecharczyk:

  • Ime: Iwona Blecharczyk
  • Država: Poljska
  • Vozi: Crni Volvo FH13 460 Turbo Compound nazvan „Volvy”
  • Dosadašnja karijera: Profesorica engleskog, vozačica kamiona i vlasnica prijevozničke tvrtke „Imagination Transport”, YouTuberica, influencerica
  • Kad ne radim: Planinarenje: volim isprobavati nove stvari


Ukratko o Volvo Trucking Adventure:

  • Globalno, digitalno natjecanje za vozače kamiona Volvo, gdje su se vozači poticali da podijele svoju motivaciju i ono što najviše vole u kamionskom prijevozu. 
  • Jedan je pobjednik izabran da ode na jedinstveno putovanje u Skandinaviju, za volanom vrhunskog kamiona Volvo FH.
  • Ruta je uključivala zaustavljanja radi istraživanja različitih kamiona, susreta s novim vozačima kamiona i uživanja u prizorima Skandinavije.
  • Pustolovno je putovanje snimljeno i sada je dostupno za praćenje na društvenim mrežama.
  • Na veliki kamionski događaj u Göteborgu pozvano je 20 najboljih kandidata iz cijeloga svijeta. Na tom su događaju oni mogli posjetiti kompaniju Volvo Trucks i testirati potpuno novu ponudu kamiona, susresti se s kolegama vozačima i istražiti izvanredan arhipelag zapadne obale Švedske.

Volvo Trucking Adventure – ovo je Iwonino putovanje  

Pogledajte 1. epizodu: Naelektriziran početak

Pogledajte 2. epizodu: Švedski čelik, švedski kamioni

Pogledajte 3. epizodu: Strojevi i priroda