TRUCKS

Novi Volvo FH s funkcijom I-Save smanjuje troškove goriva do 7 %

Kako bi svojim klijentima osigurala najučinkovitiju potrošnju goriva, kompanija Volvo Trucks uvodi Volvo FH s funkcijom I-Save. Stvaranjem kombinacije novog motora D13TC i ažuriranih funkcija za uštedu goriva, ovo novo rješenje može smanjiti troškove goriva do 7 % u vožnji na dugim relacijama – bez kompromisa u pogledu voznih svojstava.
New Volvo FH with I-Save
Prilagođen za zahtjevne zadatke na dugim relacijama, novi Volvo FH s funkcijom I-Save najekonomičniji je kamion kompanije Volvo Trucks u pogledu potrošnje goriva do sada. Kombinacijom novog motora D13TC s ažuriranim funkcijama za uštedu goriva može smanjiti troškove goriva do 7 %.

Potražnja za prijevozom diljem Europe raste i kamioni pokrivaju sve veće udaljenosti. Prijevoznici se istovremeno suočavaju s povećanjem cijena dizelskog goriva, što stvara pritisak na profitabilnost.

„Volvo FH s funkcijom I-Save naš je odgovor na taj izazov. To je cjelovito rješenje koje predstavlja kombinaciju naše najnovije tehnologije kako bi se znatno smanjila potrošnja goriva u vožnji na dugim relacijama. A sve to bez kompromisa u pogledu voznih svojstava”, kaže Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

U središtu modela Volvo FH s funkcijom I-Save novi je i najmoderniji D13TC – najekonomičniji motor kompanije Volvo Trucks u pogledu potrošnje goriva na dugim relacijama do sada. Ima klipove s patentiranim valovitim unutrašnjim oblikom koji poboljšava izgaranje i povećava učinkovitost tako što vodi toplinu i energiju u središte cilindara. Suvišna energija u ispušnim plinovima zatim se upotrebljava za pogon motora kroz dodatnu turbinu u protoku ispušnih plinova pod nazivom jedinica Turbo Compound.

Motor D13TC proizvodi do 300 Nm dodatnog okretnog momenta, što znači da je potrebno manje ubrzanje i manje goriva kako bi se održala stalna brzina u vožnji na autocesti. To je idealno rješenje za klijente koji se bave prijevozima na dugim relacijama.

Ostale značajke funkcije I-Save uključuju nove stražnje osovine s učinkovitom potrošnjom goriva, ažuriranu kartu za sustav I-See koji analizira i prilagođava se gradijentima ispred vozila i uključuje softver za prebacivanje stupnjeva prijenosa optimiziran za primjenu na duge relacije. Kombinirano povećanje učinkovitosti svih ovih proizvoda i usluga može dovesti do uštede troškova goriva do 7 % u usporedbi s motorom D13 Euro 6 D*.

„Svaki aspekt funkcije I-Save prilagodili smo operaterima na dugim relacijama, posebno onima koji obično voze više od 120.000 km godišnje”, kaže Mats Franzén,, direktor strategije za pogonske sustave u kompaniji Volvo Trucks. „Što duže voze, to više mogu uštedjeti. To je snažan motor koji pruža visoku učinkovitost u pogledu potrošnje goriva i lagano iskustvo vožnje.”

Volvo FH s funkcijom I-Save bit će dostupan za narudžbu od 11. ožujka 2019. na europskim tržištima.

*D13TC Euro 6 D s paketom goriva za duge relacije (I-Save) u odnosu na D13 eSCR Euro 6 D bez paketa goriva za duge relacije. Stvarna potrošnja goriva ovisi o mnogim čimbenicima kao što su korištenje tempomata, stvarna topografija, iskustvo vozača i vremenski uvjeti.

Činjenice

Svaka značajka funkcije I-Save dizajnirana je za smanjenje troškova goriva.

Uključeno u Volvo FH s funkcijom I-Save:

  • motor D13TC (Turbo Compound) od 460 KS (2 600 Nm) ili 500 KS (2 800 Nm)
  • nove, vrlo štedljive stražnje osovine
  • gašenje motora u praznom hodu
  • I-Cruise s funkcijom I-Roll koji podešava brzinu kako bi smanjio potrošnju goriva
  • pumpa servoupravljača s varijabilnom zapreminom
  • ažurirana funkcija I-See
  • ažuriran mjenjač I-Shift sa softverom optimiziranim za prijevoze na dugim relacijama

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte: Lidija Supek Koršoš, telefon: +385 1 3867672, e-pošta  lidija.supek@volvo.com

LINK na film
LINK na slike
LINK na press release u PDF formatu

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Korisnička podrška osigurana je putem globalne mreže od 2.100 distributera i radionica u više od 130 država. Kamioni Volvo sklapaju se u 15 država diljem svijeta. Tijekom 2018. godine u svijetu je isporučeno više od 127.000 kamiona Volvo. Kompanija Volvo Trucks dio je grupe Volvo, jednoga od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme te motora za plovila i industriju. Grupa također pruža rješenja u području financiranja i servisiranja. Rad kompanije Volvo Trucks temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.