Centri za obuku profesionalnih vozača u Solinu, Trilju i Sinju opremili vozni park novim Volvo FL kamionom

Autoškola Semafor nadopunila je svoju flotu vozila za obuku profesionalnih vozača novim Volvo FL kamionom. Time će doprijeti da se mladi vozači s područja Splitsko-Dalmatinske županije mogu osposobiti za ovo vrlo traženo zanimanje, u pravo vrijeme, na pravom mjestu i na novom vozilu vrhunske kvalitete.

Autoškola Semafor osnovana je 1990. godine, do sada su osposobili preko 30.000 polaznika svih kategorija. Osim redovitih aktivnosti obuke mladih vozača, škola vrši i obuku za profesionalne vozače gospodarskih vozila. U autoškoli ističu kako im je cilj postaviti nove kriterije u kvaliteti obuke i time doprinjeti većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

To postižu neprestanim ulaganjem u stručno usavršavanje svojih djelatnika, ulaganjem u moderne informatičke i multimedijalne tehnologije te kontinuiranom obnovom voznog parka. U kolovozu 2020. godine preuzeli su novi Volvo FL kamion upravo zato da bi i dalje ispunjavali željene standarde.

Kamion plijeni pažnju već na prvi pogled jer je obojen u zlatnu boju „Midas touch“, nazvanu po kralju Midasu. Kako je Kralj Midas, prema Grčkoj mitologiji, imao sposobnost da sve što dotakne pretvori u zlato, vjerujemo da će novi Volvo FL pružiti dobar početak za sve polaznike autoškole Semafor i buduće profesionalne vozače.

Semafor je ujedno i centar za obrazovanje koji svoje raznolike i prilagođene programe izobrazbe provodi u Sinju, Trilju i Solinu. Od svog osnutka, Semafor je društveno odgovorno orijentirano poduzeće, a kao takvo već 18 godina aktivno provodi besplatnu edukaciju najmlađih sudionika u prometu pod nazivom ''Pomozimo djeci snalaženje u prometu'' u svim osnovnim školama na području Vrlike, Cetinske krajine i grada Solina. Obuku prođe više od 1.000 djece godišnje. Zadnje desetljeće uspostavili su i  uspješnu suradnju s MUP-om u edukaciji mladih u prometu.

Zbog uspješnog dugogodišnjeg rada vlasnik tvrtke, g. Željko Prelas, dobitnik je raznih priznanja za svoj rad.

Lidija Supek Koršoš,                                                                                                            telefon: +385 1 3867672,                                                                                                          e-pošta  lidija.supek@volvo.com

Slike iz tiskanih izdanja i filmovi dostupni su u galeriji sa slikama i filmovima tvrtke Volvo Trucks na adresi http://images.volvotrucks.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.100 distributera i servisnih radionica u više od 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 15 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2019. isporučeno je više od 131.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.