TRUCKS

Volvo FH sa značajkom I-Save postaje još učinkovitiji, štedi i do 10 posto

Volvo FH sa značajkom I-Save od sada je na tržištu dostupan u verziji s još većom uštedom goriva, I-Save usluga sada može smanjiti troškove goriva do deset posto. Ovime se postiže značajno poboljšanje od tri posto u odnosu na prethodnu generaciju.
Volvo FH sa značajkom I-Save postaje još učinkovitiji, štedi i do 9 posto
Činjenica da Volvo FH sa značajkom I-Save može znatno smanjiti cijenu goriva u usporedbi s kamionom bez značajke I-Save s konvencionalnim 13-litarskim motorom Volvo potvrđena je neovisnim testovima, kao i iskustvom kupaca.

„Smanjenje potrošnje goriva i, kao rezultat toga i smanjenje emisija CO2 ključna je stavka za sve prijevozničke tvrtke, a posebno za one koje se bave prijevozom na velike udaljenosti. Novi Volvo FH sa značajkom I-Save prijevoznicima omogućava još bolje mogućnosti za smanjenje operativnih troškova i utjecaja na okoliš”, kaže Jessica Sandström, viša potpredsjednica za upravljanje proizvodima u kompaniji Volvo Trucks.
 

Novi Volvo FH sa značajkom I-Save dio je nove europske palete proizvoda Volvo Trucks, predstavljene ovog proljeća. I-Save obuhvaća mnoga rješenja za uštedu goriva, najvažniji od kojih je motor Volvo D13TC. 13-litarski motor kompanije Volvo Trucks s tehnologijom Turbo Compound predstavljen početkom 2019. godine motor je s najboljom mogućnošću uštede goriva do sada.
 

Predstavljanjem prve generacije kamiona Volvo FH sa značajkom I-Save 2019. godine kompanija Volvo Trucks pokazala je kako ovo rješenje može smanjiti troškove goriva – dizela i AdBlue – za čak sedam posto u usporedbi s kamionom bez funkcije I-Save opremljenog konvencionalnim 13-litarskim motorom Volvo. Ova je brojka potvrđena neovisnim testovima kao i iskustvom kupaca.
 

„Kombinacija male potrošnje goriva, niske razine buke i dobrih voznih sposobnosti dobila je vrlo pozitivan odgovor. Mnogi prijevoznici vide Volvo FH sa sustavom I-Save kao alat za smanjenje njihovog ugljičnog otiska”, kaže Jessica Sandström.
 

Novom generacijom kamiona Volvo FH sa značajkom I-Save razvojni su inženjeri kompanije Volvo Trucks dodatno smanjili potrošnju goriva. Ažuriranjem softvera na osnovi analize korisničkih podataka poboljšana je i optimizirana ravnoteža između potrošnje goriva i voznih svojstava, što rezultira dodatnim smanjenjem potrošnje goriva u Eco režimu vožnje.
 

„Ovaj rezultat znači da odabirom novog kamiona Volvo FH-a sa značajkom I-Save prijevoznici mogu smanjiti potrošnju goriva za čak deset posto u usporedbi s običnim kamionom Volvo FH opremljenim našim 13-litarskim motorom s normom Euro 6 Step D*. U praksi se mogu postići još veće uštede jer većina kupaca koji kupuju novi Volvo FH s funkcijom I-Save na ovaj režim potrošnje prelazi iz starijih kamiona s većom potrošnjom goriva”, objašnjava Jessica Sandström.
 

Osim unaprijeđene značajke I-Save, novi Volvo FH ima i aerodinamičniji dizajn. Za dodatnu uštedu goriva, značajka I-See sada ima novu funkciju koja omogućuje da kamion prepozna kada je efikasno povećati broj okretaja motora i zatim aktivirati zamašnjak, čak i na cestama koje ljudskom oku izgledaju ravne.
 

Ušteda goriva i izvanredna vozna svojstva
 

Novi Volvo FH sa značajkom I-Save ne predstavlja veliki korak prema naprijed samo radi uštede goriva. Optimizirani zakretni moment u širokom rasponu okretaja motora rezultira glatkom i ugodnom vožnjom i isporučuje snagu potrebnu za održavanje visoke i konstantne prosječne brzine, čak i u zahtjevnoj topografiji.
 

„Vožnju s uštedom goriva činimo lakšom i ugodnijom, čak i na brdovitim cestama. Unutrašnjost novog kamiona Volvo FH dizajnirana za vrhunske vozače također pomaže vozačima da postignu optimalan način rada tijekom cijele radne smjene", zaključuje Jessica.
 

Pogledajte kako kamion Volvo FH sa značajkom I-Save prolazi ispitivanja potrošnje goriva njemačkog novinara za automobilsku trgovinu na testnoj ruti Green Truck Award sjeverno od Münchena.
 

Činjenice, novi Volvo FH sa značajkom I-Save

  • Novi Volvo FH sa značajkom I-Save bit će dostupan za narudžbu na europskim tržištima od rujna 2020. godine
  • 13-litarski motor kompanije Volvo s tehnologijom Turbo Compound (Volvo D13TC) s 460 KS (2600 Nm) ili 500 KS (2800 Nm)
  • I-See na temelju karata – upotrebljava informacije o planiranoj ruti radi iskorištavanja kinetičke energije kamiona.
  • Sustav mjenjača I-Shift sa softverom optimiziranim za prijevoze na velike udaljenosti (režim vožnje Eco)
  • Sustav I-Cruise s funkcijom I-Roll za podešavanje brzine radi smanjenja potrošnje goriva
  • Štedljiva stražnja osovina
  • Stajanje u praznom hodu
  • Pumpa servoupravljača s varijabilnom zapreminom
  • Kompletni paket deflektora zraka


*Razlika u potrošnji goriva izračunava se usporedbom troškova dizela i sredstva AdBlue za značajku I-Save: Motor D13TC Euro 6 step D s paketom za uštedu goriva na dugim relacijama (I-Save) i motor D13 eSCR Euro 6 step D bez paketa za uštedu goriva na dugim relacijama. Stvarna potrošnja goriva ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su vozačko iskustvo, uporaba tempomata, specifikacije vozila, opterećenje vozila, stvarna topografija i trenutačni vremenski uvjeti.

Slike visoke rezolucije

Povezana priopćenja za medije:

2020-02-27: Volvo Trucks predstavlja novi Volvo FH - kamion sljedeće generacije razvijen imajući na umu vozača

2019-03-07: Novi Volvo FH s funkcijom I-Save smanjuje troškove goriva do 7 %

Film: Volvo FH sa značajkom I-Save na testu potrošnje goriva

Pogledajte kako kamion Volvo FH sa značajkom I-Save prolazi ispitivanja potrošnje goriva njemačkog novinara za automobilsku trgovinu na testnoj ruti Green Truck Award sjeverno od Münchena

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.