TRUCKS

Volvo FH s dvostrukom spojkom isporučen obrtu DMD iz Virovitice

Različiti segmenti poslovanja zahtijevaju različitu opremu na kamionu. Vrlo je bitno specifikaciju kamiona prilagoditi potrebama poslovanja kako bi se postigla ravnoteža vezana na mnogobrojne zahtjeve poslovanja, a to je posebno važno kada je u pitanju prijevoz životinja tj. kada moramo uzeti u obzir i dobrobit životinja.

Obitelj Despotovski, vlasnici obrta za prijevoz DMD vl. Mario Despotovski iz Virovitice, prepoznali su da je sve u detaljima stoga su početkom srpnja preuzeli Volvo FH kamion s mjenjačem I-Shift Dual Clutch koji će prevoziti stoku. Mjenjač I-Shift s dvostrukom spojkom omogućit će lagano prebacivanje stupnjeva prijenosa, a to je bitno za udobnost vožnje.

 

Zahvaljujući sjajnoj pogonskoj grupi isporučenog Volvo FH kamiona s motorom od 500KS i s I-Shift mjenjačem s dvostrukom spojkom, prijevoz će sada dobiti novu dimenziju uz maksimalne performanse, bez prekida u prijenosu okretnog momenta. Stoga će vožnja biti kontinuirana i „glatka“. Kada uvjeti zahtijevaju često prebacivanje stupnjeva prijenosa uz ravnomjernu brzinu, I-Shift Dual Clutch mjenjač će pokazati sve svoje prednosti, što će doprinijeti udobnosti vozača ali i dobrobiti stoke.

 

Novi Volvo FH kamion isporučen je s bogatim paketom opreme koja uključuje Globetrotter XL kabinu u predivnoj pearl boji, sa zračnim sirenama na krovu. Kako bi vozaču bilo još ugodnije, kamion je isporučen sa stacionarnom klimom za ugodna noćenja i odmore vozača, a unutrašnjost kabine je u koži. Kamion ima paket spojlera, aluminijske polirane felge te bi-xenon farove. Od programskih paketa, tu je I-SEE software za predviđanje topografije i smanjenje potrošnje goriva.  Kamion je isporučen u kombinaciji sa stočarskom poluprikolicom.

 

 

 

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lidija Supek Koršoš,                                                                                                            telefon: +385 1 3867672,                                                                                                          e-pošta  lidija.supek@volvo.com

Slike iz tiskanih izdanja i filmovi dostupni su u galeriji sa slikama i filmovima tvrtke Volvo Trucks na adresi http://images.volvotrucks.com



Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2.100 distributera i servisnih radionica u više od 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 15 zemalja u svim dijelovima svijeta. Godine 2019. isporučeno je više od 131.000 Volvo kamiona diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.