TRUCKS

Volvo predstavlja četiri nova kamiona postavljajući ih jednog na drugog u spektakularnom filmu, s predsjednikom na vrhu

Najnoviji film za predstavljanje kompanije Volvo Trucks dosegao je nove visine. Kako bi pokazao snagu i moć svoja četiri nova vozila, Volvo je izgradio kolosalni 15-metarski toranj od kamiona težine od 58 tona, postavljajući svoja četiri nova kamiona jednog na drugog. Uz to, predsjednik Roger Alm stajao je na vrhu.
Toranj od kamiona

U kamionskoj industriji predstavljanje jednog kamiona ogroman je projekt. No istovremeno predstavljanje njih četiri gotovo je nečuveno. Prilikom obnavljanja čitave palete teških kamiona s kabinom iznad motora, Volvo Trucks odlučio se za drugi pristup.

Neobičan film događa se u mračnoj noći i započinje prikazom tornja od kamiona kao ogromnog monolita koji blista u daljini. Dok se pomiče prema naprijed, vidimo vukove u prvom planu i na trenutak vidimo vozačicu. Dok film doseže svoj vrhunac, zajedno s dimnim i svjetlosnim efektima, vidimo da je čovjek koji stoji na vrhu tornja od kamiona zapravo Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Pogledajte film "Volvo Trucks - toranj uz pojavljivanje Rogera Alma"

Objavljivanje filma dolazi jedan dan uoči službenog predstavljanja ponude teških kamiona s kabinom iznad motora u Europi, a koja uključuje Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX. Ta četiri kamiona predstavljaju oko dvije trećine prodanih vozila kompanije Volvo Trucks.

"Ovo je najveće predstavljanje u povijesti kompanije Volvo Trucks. Oni će imati ogroman utjecaj na profitabilnost i sposobnost naših kupaca da se takmiče i to ne samo za poslove, nego i za najbolje vozače. Navikao sam imati stvari pod kontrolom, no snimanje tornja od kamiona definitivno mi je bilo neobičan dan na poslu. Recimo samo da imam određeno poštovanje prema visinama. Ja sam tip koji je čvrsto dolje na zemlji", rekao je Roger Alm, predsjednik kompanije Volvo Trucks.

Film je snimljen krajem 2019. na testnom poligonu izvan grada u kojem je Volvo osnovan, Göteborga u Švedskoj. I toranj od kamiona i većina vizualnih efekata su stvarni, uključujući dim i svjetla, što otkriva film o tome što se događalo iza kulisa.

"Bilo je potreban jedan mjesec za izgradnju tornja i osiguranje da ga je sigurno voziti. U osnovi, ovo je bilo moguće zahvaljujući robusnom građevinskom kamionu Volvo FMX i njegovom novom sustavu stražnjih kotača s opterećenjem do 38 tona koji je podnio težinu ostalih kamiona. No bila je potrebna i stalna brzina i smjer, što je postignuto uz pomoć tehnologije Volvo dinamičko upravljanje i vještog vozač kamiona ", rekao je Markus Wikström, inženjer kompanije Volvo Trucks i dio inženjerskog tima koji stoji iza izgradnje tornja.

Kliknite ovdje da biste vidjeli film o tome što se događalo iza kulisa.

POVEZNICA do slika visoke razlučivosti

Za više informacija posjetite web-lokaciju kompanije Volvo Trucks i kanale na društvenim medijima:

www.volvotrucks.hr 
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.