TRUCKS

Treći Volvo FL kamion za sakupljanje otpada isporučen zelenom gradu na Cetini

Poduzeće Peovica d.o.o. iz Omiša bavi se primarno prikupljanjem i odvozom komunalnog otpada na području Grada Omiša, te okolnih općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje. Za te potrebe krajem travnja preuzeli su novi Volvo FL kamion, treći u nizu. Priča o zelenom gradu počela davno prije isporuke suvremenih Volvo FL kamiona…

Nema ljepše nego kada doživimo neku uspješnu razvojnu priču koja se dešava u lijepoj našoj. Još kada je vezana na ekologiju, to nas zaista posebno veseli. Jedna takva priča dolazi nam iz grada Omiša, a radi se o gradskom komunalnom poduzeću Peovica d.o.o.

 

Prošlo je točno godina dana kako je završena izgradnja reciklažnog dvorišta u Omišu vrijedna 3 milijuna kuna. Radovi su trajali 8 mjeseci, a investicija je realizirana 85% iz sredstva EU fonda za koheziju i konkurenciju. Zahvaljujući tome Omiš se pridružio časnom društvu Europskih zelenih gradova.

No kako bi Omiš još više blistao, Peovica obavlja i druge komunalne djelatnosti, poput održavanja zelenih površina, upravljanja gradskom lukom, grobljem, tržnicom i ribarnicom, održava i čisti plaže itd.

Dobro znamo da razvoj nikada ne prestaje pa tako grad Omiš i dalje ulaže u održivu budućnost. U travnju 2020. isporučen je novi Volvo FL s Euro 6 motorom, FL kamion je poseban po tome što ima jako kratak međuosovinski razmak koji pogoduje sakupljanju otpada u uskim dalmatinskim ulicama. Radi se o trećem isporučenom Volvo FL kamionu koji će nastaviti doprinositi ostvarenju vizije o čistim urbanim sredinama.

 

„Ponosni smo na naš razvojni put jer mislimo na budućnost, na našu djecu i unuke. Omiš je tu još od Antičkih vremena i okružen je prekrasnom prirodom. A mi smo ti koji možemo i trebamo očuvati tu ljepotu kako bi generacije koje dolaze isto tako mogle uživati u našem prekrasnom okruženju.” izjavio je direktor gradske komunalne tvrtke Peovice Leonardo Ljubičić te je nadodao: „ S ekološkim razvojem ne smijemo stati, a nova i suvremena vozila Volvo Trucks doprinose upravo tome.“



 

Činjenice o isporučenim Volvo FL kamionima:

Travanj 2016.

FL 4x2 210 KS sa Mazzocchia nadogradnjom MB 10 za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, Euro 6 motor

 

Prosinac 2016.

FL 4x2 280 KS sa nadogradnjom kiperskog sanduka i FASSI dizalice za pražnjenje podzemnih kontejnera, Euro 6 motor

 

Travanj 2020.

FL 4x2 250 KS sa Mazzocchia nadogradnjom MB 10 za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, Euro 6 motor



Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Lidija Supek Koršoš,                                                           

telefon: +385 1 1867 672, 

e-pošta  lidija.supek@volvo.com