TRUCKS

Lannutti Group, talijanska tvrtka za transport i logistiku, naručila je 1.000 novih kamiona Volvo FH s najnovijom tehnologijom uštede goriva I-Save

Lannutti Group, talijanska tvrtka za transport i logistiku, naručila je 1.000 novih kamiona Volvo FH s najnovijom tehnologijom uštede goriva I-Save. Tvrtka vidi potencijal u smanjenju potrošnje goriva za 10 posto, kao i niže emisije CO2.
Lannutti Group, talijanska tvrtka za transport i logistiku, naručila je 1.000 novih kamiona Volvo FH s najnovijom tehnologijom uštede goriva I-Save.

 

Lannutti Group posluje u osam europskih zemalja s flotom od 1.800 kamiona. Odluka o ulaganju u 1.000 novih kamiona Volvo FH donesena je nakon opsežnog cjelogodišnjeg ispitivanja goriva, gdje je novi Volvo FH opremljen I-Save tehnologijom uspoređen s ostalim kamionima u mješovitoj floti. Rezultat je zapanjujuće smanjenje goriva za 10 posto u usporedbi s ekvivalentnim standardnim kamionom. *

„Načelo obnove voznog parka za nas u Lannutti Group je davanje prednosti vozilima s malim emisijama. Osim pouzdanosti, najvažniji čimbenici za nas su što manja težina kamiona kako bi se omogućila veća nosivost i smanjila potrošnja goriva na minimum. Nakon pozitivnog testnog razdoblja, odlučili smo da svi novi Volvo kamioni trebaju biti I-Save kamioni. ”, kaže Valter Lannutti, izvršni direktor Lannutti Grupe.

Verzija I-Save Volva FH kombinira ekstra učinkovit motor s značajkama uštede goriva, koje smanjuju potrošnju goriva u transportu na dugim relacijama - bez ugrožavanja voznih osobina. Opremljeni su i dodatnim sigurnosnim značajkama, poput podrške za upozorenje nesvjesne promjene prometnog traka kao i podrške za upozorenje vozača na opasnost od frontalnog sudara te automatsko kočenje, koje uveliko pomažu u izbjegavanju nesreća.

„Ne kompromitiramo sigurnost. Važno je ponuditi našim vozačima sigurno i udobno radno mjesto, ali to je i način da imamo sigurne i točne isporuke. Uz ovaj paket sigurnosne opreme, eventualne prometne nesreće su zanemarive. Ipak, kamioni često trebaju popravke, a skupo je kad kamion ne radi. Sve u svemu, vjerujem da su dodatni sigurnosni sustavi dobra investicija ”, kaže Valter Lannutti.

Narudžba od 1000 Volvo FH s I-Save isporučit će se Lannuttiju tijekom 2021. i 2022. godine.

Imamo dugu i pouzdanu poslovnu vezu s Lannutti Group i zaista sam ponosan što su dali svoje povjerenje Volvu i što su potvrdili izvanredne performanse goriva koje isporučuju naši I-Save kamioni. Ovo je jednako važno za okoliš kao i za naše kupce, ” kaže Roger Alm, predsjednik tvrtke Volvo Trucks.

Informacije
Svaka značajka I-Save dizajnirana je za smanjenje troškova goriva.

  • Uključeno u Volvo FH s I-Saveom:
  • D13TC (Turbo Compound) 460 hp (2 600 Nm) ili 500 hp (2 800 Nm) motor
  • Pogonska osovina s učinkovitom potrošnjom goriva
  • Isključenje rada motora u praznom hodu
  • I-Cruise s I-Roll-om, koji podešava brzinu kako bi smanjio potrošnju goriva
  • Varijabilna pumpa servo upravljača 
  • Poboljšani I-See
  • Poboljšani I-Shift sa softverom optimiziranim za velike udaljenosti

* usporedba sa standardnim Volvo FH Euro 6 step C motorom.
 

Poveznica na slike visoke rezolucije .

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.