TRUCKS

Logistička tvrtka Girteka kupila dvije tisuće kamiona Volvo

Girteka Logistics, jedna od najvećih europskih logističkih tvrtki, odlučila je uložiti u čak dvije tisuće vozila iz najnovije generacije kamiona Volvo FH. Očekivane prednosti te opsežne obnove voznog parka uključuju veću sigurnost, veću udobnost za vozače i manju potrošnju goriva.
Logistička tvrtka Girteka kupila dvije tisuće kamiona Volvo

Tvrtka Girteka Logistics, koja ima sjedište u Litvi, zapošljava 15 tisuća vozača i raspolaže voznim parkom od osam tisuća kamiona, uz koje pokriva široku mrežu ruta u Europi i Rusiji.

 

Girteka Logistics prije svega teži osigurati kvalitetnu uslugu na velikim udaljenostima te postići učinkovitu potrošnju goriva, sigurnost i udobnost vozača, a upravo su to glavni razlozi zbog kojih je odlučila uložiti u dvije tisuće novih kamiona Volvo FH.

 

„Novi kamioni Volvo FH odlikuju se najduljim mogućim vremenom rada bez teškoća i najučinkovitijom mogućom potrošnjom goriva, a usto su sjajno radno okružje za vozače. Tim ćemo ulaganjem pridonijeti povećanju sigurnosti na cestama, a usto ćemo zbog nevjerojatno učinkovite potrošnje goriva srezati svoje emisije. Sretni smo što nam se tvrtka Volvo Trucks pridružila kao partner na putu prema nultoj stopi nezgoda i smanjenju štetnog utjecaja na okoliš“, rekao je Edvardas Liachovičius, izvršni direktor tvrtke Girteka Logistics.

 

Tvrtka Volvo Trucks nedavno je na tržištu predstavila potpuno novu liniju teških kamiona, uključujući vodeće vozilo za prijevoz na velike udaljenosti – Volvo FH. U novosti se ubrajaju novo vozačko sučelje, opcionalna prilagodljiva duga svjetla za veću sigurnost i učinkovitija potrošnja goriva.

 

Inačica kamiona Volvo FH opremljena sustavom I-Save usto spaja svojstva motora u kojem se gorivo troši izvanredno učinkovito i napredna svojstva za uštedu goriva, stoga uz najnoviju inačicu I-Save troškove goriva možete srezati za do deset posto.* Velik dio od dvije tisuće novih kamiona koje je naručila Girteka činit će kamioni I-Save.

 

„Testirali smo kamione Volvo FH opremljene sustavom I-Save i uvidjeli da nam pružaju mogućnost velike uštede goriva, što je dobro za naše poslovanje, ali i za klimu“, objasnio je Edvardas Liachovičius.

 

Girteka Logistics to veliko ulaganje vidi kao logičan nastavak izvrsne petnaestogodišnje suradnje s tvrtkom Volvo Trucks, a s tim se mišljenjem ona potpuno slaže.

 

„S tvrtkom Girteka Logistics njegujemo dugu i plodonosnu suradnju, stoga smo vrlo ponosni na njezinu odluku da uloži u naše najmodernije teške kamione. Ta nova generacija kamiona pridonosi smanjenju emisija te podiže učinkovitost i vozačko iskustvo na još višu razinu. Radujem se suradnji s tvrtkom Girteka Logistics na putu prema prijevozu koji je u svakom pogledu još održiviji“, rekao je Roger Alm, predsjednik uprave tvrtke Volvo Trucks.

 

Girteka Logistics većinu svojih kamiona robne marke Volvo odavno financira oslanjajući se na Volvo financijske usluge, a na istu će se strukturu osloniti i kad je riječ o većem dijelu od dvije tisuće kamiona iz posljednje kupnje.

 

Početak proizvodnje nove linije teških kamiona tvrtke Volvo Trucks predviđen je za ožujak 2021. godine, a kamioni će tvrtki Girteka Logistics biti isporučeni ove godine.

 

*Razlika u potrošnji goriva izračunava se usporedbom troškova dizela i AdBluea za I-Save: nova generacija Volva FH s D13TC Euro 6 step D, uključujući paket goriva za velike udaljenosti, s klasičnim Volvo FH s D13 eSCR Euro 6 step D bez paketa goriva za velike udaljenosti. Stvarna potrošnja goriva varira ovisno o mnogim čimbenicima, poput vozačeve razine iskustva, korištenja tempomata, specifikacija vozila, opterećenja vozila, stvarne topografije i vremenskih uvjeta.
 

LINK poveznica na slike

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.