TRUCKS

Isporučena nova 2 Volva FH za PPTO Lovretić

Obrt PPTO Lovretić je osnovan 2008. i ukupno broji 16 vozača. Nalazi se u Nijemcima, malom mjestu pored Vinkovaca i bavi se prijevozom pšenice, kukuruza, soje, ječma, suncokreta, uljane repice i paletizirane robe.
Matej Ivić (vozač), Saša Kelčić (vanjski suradnik), Katarina Osrečki (računovodstveni djelatnik), Marijan Lovretić (vlasnik obrta)
Vozač Matej Ivić u novom Volvu

Nakon skupljenog radnog iskustva radeći kao vozač kamiona, s 23 godine Marijan Lovretić  odlučio je otvoriti vlastiti obrt za prijevoz. Uvidio je da može više i bolje od onoga što je do tada radio.

Njegov prvi kamion nije bio marke Volvo te je bio jedini vozač u obrtu. Ubrzo zapošljava prvog vozača koji još i danas radi za PPTO Lovretić. Već 2011. kupio je prvi Volvo kamion koji je i dalje u floti i koji će uvijek imati posebno mjesto kao simbol napretka i rasta.

Upitali smo ga što je po njegovom mišljenju formula za poslovni uspjeh.

„Vodio sam se činjenicom da postoje samo dva načina da uspijem, moj način i pogrešan način, a moj način funkcionira već 13 godina, 24 sata dnevno. Podrazumijeva uporan rad i ustrajnost, nikada ne odustati (jer to može svatko), stalni rad na novim idejama i planovima. Za sve to potrebna je velika volja, postavljanje realnih ciljeva i određivanje prioriteta. Naravno za uspjeh je iznimno bitan i dobar tim ljudi te suradnici od povjerenja s vještinama i znanjem koje posjeduju, ali i koje kontinuirano razvijaju.“ kaže Marijan Lovretić. Također spominje kako važnu ulogu ima njegova obitelj bez čije bi podrške i razumijevanja njegov put bio znatno teži i koja cijeloj ovoj priči daje potpuni smisao.

Predstavnik Volva Goran Kardoš i vlasnik PPTO Lovretić Marijan Lovretić
Personaliziran detalj prema zahtjevu kupca

Poslovanje je napredovalo, a vozni park se povećavao. Odabir je bio Volvo. 

„Sve je sažeto u poznatoj rečenici Volvo Trucks. Driving progress. Inovativnost, pouzdanost, kreativnost, brzo rješavanje problema, sigurnost i kvaliteta. Jednostavno rečeno, to je svijet napretka u vožnji. Sve to bio je poticaj da se odlučim za Volvo. Još od prvog Volva nije bilo razmišljanja o promjenama jer to je ljubav koja traje već 10 godina i koja ne prolazi. Trenutno se u našoj floti nalazi 16 Volvo kamiona s tendencijom povećavanja i pomlađivanja voznog parka. „ kaže Marijan Lovretić.

Prvi Volvo u floti još i danas (arhiva)

Tehnički podaci Volvo vozila:

Volvo FH 500 KS
XL kabina
Prednji i stražnji zračni ovjes
Aluminijske polirane felge s Michelin gumama
LED adaptivna svijetla
Potpuni paket spojler
Vanjski izgled kabine i komponenti prema zahtjevu kupca
Adaptivni tempomat
I-park cool (klima u mirovanju)
Navigacija
Kamera za mrtvi kut
Luksuzno sjedalo za vozača
TV
Digitalna vaga (prikaz opterećenja