TRUCKS

Novi Volvo FE za dobrovoljno vatrogasno društvo Halubjan iz Viškova

Isporučeno vatrogasno vozilo s produženom momčadskom kabinom za 6 osoba financirala je Općina Viškovo. Radi se najopremljenijem vozilu takve vrste u Primorsko-goranskoj županiji kojim će se značajno poboljšati operativna sposobnost vatrogasaca u općini Viškovo.
Novi Volvo FE za dobrovoljno vatrogasno društvo Halubjan iz Viškova

“Novi Volvo FE predstavlja ispunjenje svih želja vatrogasaca DVD-a Halubjan, kako ove generacije tako i starijih generacija koje su marljivo svojim radom gradili društvo da dođe do ovog nivoa. Ovo moderno vozilo sa svojim tehničkim karakteristikama zadovoljava sve standarde i trendove koji su u ovom trenutku prisutni u vatrogasnoj struci vezano za vatrogasnu tehniku. Vozilo je opremljeno s momčadskom kabinom za 6 vatrogasaca, spremnikom vode od 3000 litara, centrifugalnom vatrogasnom pumpom srednjeg i visokog tlaka 30/10, vučnim vitlom od 5,5 tona, rasvjetnim stupom, hidrauličkom opremom za spašavanje u prometu te svom opremom i armaturama za gašenje požara i opremom za zaštitu vatrogasaca.

Odabir podvozja vozila marke Volvo te sam dizajn i konstrukcija ovo vozilo čine drugačijim od onih koja se inače nabavljaju za vatrogasne potrebe te smo i na taj način pomakli granice i možda pokrenuli neke nove trendove u hrvatskom vatrogastvu.” kaže predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.

Tehničke karakteristike

Šasija:Volvo FE 350 HP  4x2

Osovinski razmak: 3.900 mm

Snaga motora: 258 kW / 350 HP

Ukupna masa: 18.000 kg

Kabina: Z-Cab XL

Pumpa: Vatrogasna pumpa 10-3.000-1HH

Spremnik vode: 3.000 L

Posebne značajke

Ziegler produžena XL kabina 1+1+4

Vitlo brze navale - visoki pritisak

Warn el. vučno vitlo 5.400 kg

Fireco rasvjetni stup 4x100 W

Z-Vision osvjetljenje i signalizacija

Top-Integro signalizacija na kabini