TRUCKS

DHL i Volvo Trucks pokrenuli su novu zajedničku suradnju s nultom stopom emisije narudžbom 44 električna kamiona

Volvo Trucks i Deutsche Post DHL grupa potpisali su ugovor o suradnji radi ubrzavanja prelaska na vozila s nultom stopom emisije ispušnih plinova. DHL namjerava ubrzati prelazak na teške električne kamione upotrebom ukupno 44 nova električna kamiona marke Volvo na rutama po Europi.
Važan čimbenik u odluci DHL-a da ubrza prijelaz na vozila s nultim emisijama je zbog pozitivnog iskustva koje ima s korištenjem električnog kamiona Volvo u Londonu.

Deutsche Post DHL grupa i Volvo Trucks dodatno proširuju svoju postojeću suradnju kako bi ubrzali početak upotrebe teških električnih kamiona za regionalni prijevoz u Europi.

 

Narudžba uključuje 40 električnih kamiona modela Volvo FE i Volvo FL, koji bi se upotrebljavali za isporuke paketa u gradskom prijevozu, s tim da se još moraju detaljno specificirati države i rute po kojima će voziti. Uključeni su i električni kamioni za veće udaljenosti jer se DHL odlučio koristiti kamionima marke Volvo za regionalni prijevoz, počevši s četiri kamiona Volvo FM Electric u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Prvi su kamioni već naručeni, šest ih je naručio DHL Parcel UK, a dva DHL Freight. Predviđa se da će Deutsche Post DHL na godinu uštedjeti do gotovo 600 tona CO2 te gotovo 225 tisuća litara dizelskog goriva.

 

„Predani smo zadovoljavanju sve veće potražnje kupaca za ekološkim i održivim rješenjima te tomu da postignemo svoj dugoročni cilj od nulte stope emisije do 2050. Kao pružatelj logističkih usluga, promjena naše flote vozila važna je poluga koja nam pomaže izbjeći emisije CO2 i na prometnicama. Nekoliko će naših odjela tako imati koristi od ovog ugovora s Volvo Trucks“, objasnio je Pablo Ciano, izvršni potpredsjednik korporativnog razvoja u Deutsche Post DHL grupi.

 

Važan faktor u DHL-ovoj odluci da ubrza prelazak na vozila s nultom stopom emisije ispušnih plinova pozitivno je iskustvo koje ima zahvaljujući upotrebi kamiona marke Volvo koji obavljaju isporuke od studenoga 2020. godine u Londonu, u trgovačkoj četvrti West End. Vozilo je prvi u cijelosti električni komercijalni teški kamion koji se upotrebljava za gradsku logistiku u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

„DHL je važan globalni pružatelj logističkih usluga i predan je smanjenju svojeg utjecaja na klimatske promjene. Zajedno možemo postići promjenu nabolje i ponosan sam što ćemo raditi u duhu partnerstva radi postizanja znanstveno utemeljenih ciljeva za smanjenje našeg utjecaja na klimu“, izjavio je Roger Alm, predsjednik u kompaniji Volvo Trucks.

 

Suradnja uključuje preuzimanje novih tehnologija Volva i zajedničke razvojne aktivnosti unutar područja elektrifikacije. Ugovor tako uključuje analizu DHL-ovih prijevoznih operacija koju će Volvo Trucks provesti kako bi se postiglo uspješno uvođenje prijevoznih rješenja na električni pogon.

 

Volvo Trucks vodeći je proizvođač na tržištu potpuno električnih kamiona za teške terete u Europi s udjelom na tržištu od 42 % u 2021. godini. Kompanija Volvo Trucks počela je sa serijskom proizvodnjom električnih kamiona 2019., i to kao jedne od prvih robnih marki kamiona. Kompanija je isporučila električna vozila velikom broju kupaca u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.

 

LINK na slike visoke razlučivosti

LINK na objavu za javnost

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.