TRUCKS

Početak prodaje teških električnih kamiona tvrtke Volvo

Porast prodaje teških električnih kamiona tvrtke Volvo Trucks zahvaljujući službenom otvaranju sustava za naručivanje.
Početak prodaje teških električnih kamiona tvrtke Volvo
Tvrtka Volvo Trucks otvorila je sustav naručivanja za svoju ponudu teških električnih kamiona.

Tvrtka Volvo Trucks službeno je otvorila sustav naručivanja za svoju ponudu teških električnih kamiona, Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX. Serijska će proizvodnja započeti najesen i postupno će se povećavati. Ovi će se električni kamioni za početak proizvoditi u ugljično neutralnom postrojenju Tuve u Gothenburgu.

 

„Ovo je prekretnica za Volvo Trucks. Bilježimo velik interes kupaca za narudžbu ovih izvanrednih kamiona. Dosad smo kupcima i partnerima uglavnom nudili potpisivanje pisama namjere za kupnju, no sada već počinjemo s potpisivanjem narudžbi za tvrtke, što predstavlja velik korak naprijed u smislu elektrifikacije”, navodi Roger Alm, predsjednik Uprave tvrtke Volvo Trucks.

 

U 2021. godini tvrtka Volvo Trucks primila je narudžbe i pisma namjere za kupnju više od 1100 električnih kamiona u više od 20 zemalja.

 

Električne izvedbe srednje teških kamiona tvrtke Volvo, Volvo FE, Volvo FL i Volvo VNR već su u serijskoj proizvodnji. Najveća tržišta za električne kamione tvrtke Volvo u Europi trenutačno su Norveška, Švedska i Njemačka. Tvrtka Volvo Trucks vodeća je na tržištu teških električnih kamiona u Europi s 42 % udjela na tržištu 2021. godine, a vodeću poziciju drži i na tržištu Sjeverne Amerike.

 

„Jasno je kako biti u mogućnosti ponuditi tiha prijevozna rješenja bez emisija ispušnih plinova postaje kompetitivna prednost“, dodaje Roger Alm.

 

S ukupno šest modela električnih kamiona u proizvodnji od ove godine, tvrtka Volvo Trucks ima najcjelovitiju ponudu električnih vozila u industriji na globalnoj razini, kojom pokriva sve segmente, od gradske distribucije i upravljanja otpadom, do prijevoza povezanog s urbanom gradnjom i regionalnog prijevoza. Cilj je tvrtke da polovicu ukupno prodanih kamiona do 2030. godine čine električni kamioni.

 

 

Zanimljivosti:

·        Modeli tegljača iz linije Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX Electric sada su pušteni u prodaju

·        Šasije će biti puštene u prodaju u četvrtom tromjesečju 2022. godine.

Link na fotografije visoke razlučivosti

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.