TRUCKS

Rekordna 2022. godina za Volvo Trucks – rekordni broj isporučenih vozila i povećanje udjela na tržištu u 41 državi

Godina 2022. bila je rekordna godina za Volvo Trucks. Tvrtka je svojim kupcima isporučila rekordno visok broj kamiona te je također povećala svoj udio na tržištu u 41 državi.
Rekordna 2022. godina za Volvo Trucks  – rekordni broj isporučenih vozila i povećanje udjela na tržištu u 41 državi
Volvo Trucks je 2022. godine postigao najbolje rezultate u povijesti tvrtke

Volvo Trucks je 2022. godine postigao najbolje rezultate u povijesti tvrtke. Međunarodni proizvođač kamiona je u 2022. godini isporučio 145.195 kamiona, što je povećanje od 19 % u usporedbi s 2021. kada je isporučeno 122.525 kamiona. Volvo Trucks je također povećao svoj udio na tržištu u segmentu teških kamiona (≥ 16 tona) na 41 tržištu širom svijeta. Rekordan broj isporuka i povećanje udjela na tržištu trebalo bi se sagledati u svjetlu problema u lancu nabave koje je označilo prošlu godinu.

 

„Godina je bila fantastična, s obzirom na teška i nesigurna vremena u kojima živimo. Unatoč problemima u lancu nabave i preprekama u proizvodnji, uspjeli smo znatno povećati naše količine za isporuku i isporučiti kamione svojim kupcima kako bismo im pomogli rasti i unaprijediti svoja poslovanja. Uspjeli smo zahvaljujući bliskoj suradnji s našim dobavljačima, kao i upornim radom u vlastitoj tvrtki te kod naših trgovaca“, rekao je Roger Alm, direktor Volvo Trucks.

 

U Europi, Volvo Trucks ima udio na tržištu od 18,2 %, što je najveći udio ikada. Volvo Trucks je lider na tržištima nekoliko europskih zemalja. Tvrtka je, uz to, povećala svoj udio na tržištu u Sjevernoj Americi na 10,8 % i u Australiji na 17,0 %. U Brazilu, Volvo Trucks je povećao svoj udio na tržištu na 24,6 % i tako prvi put postao lider na tržištu.

 

„Uspješno smo tijekom godine stavili na tržište nove proizvode i usluge te smo također prodali svoja vozila mnogim novim kupcima. Povratna informacija koju smo dobili od kupaca je da zaista cijene i smatraju vrijednim naše visokokvalitete kamione s učinkovitom potrošnjom goriva te profesionalnu i brzu potporu koju primaju od razgranate mreže trgovaca i servisa. Svi ti faktori pridonose njihovoj profitabilnosti“, izjavio je Roger Alm.

 

Vodeći u elektrifikaciji prijevoza

Volvo Trucks je u 2022. godini započeo sa serijskom proizvodnjom teških električnih kamiona i tako postao prvi svjetski proizvođač kamiona kojemu je to uspjelo. Isporuke električnih kamiona sada jasno pokazuju pozitivan i rastući trend. Danas su SAD, Njemačka, Nizozemska, Norveška i Švedska najveća tržišta za električne kamione marke Volvo.

 

„Mnogi naši kupci, kako u Europi, tako i širom svijeta, počeli su se tijekom godine okretati električnim vozilima. Očito vide kako je prijevoz s nula emisije rastuća i sve uzbudljivija poslovna prilika. Uvjeren sam kako će se taj trend nastaviti i sve brže jačati u godinama koje dolaze“, izjavio je Roger Alm.

 

 

 

Pojam Europa podrazumijeva EU, zatim Norvešku, Švicarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Uključuje sadržaj koji je dostavio IHS Markit, ihsmarkit.com

Sjeverna Amerika (SAD i Kanada), izvor: Wards Automotive, wordsauto.com
Australija, izvor: Vijeće industrije kamiona, https://www.truck-industry-council.org/

Brazil, izvor: Anfavea, Brazilska udruga proizvođača vozila, https://anfavea.com.br

 

 

LINK na fotografije visoke razlučivosti.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.