TRUCKS

Volvo Trucks objavio glazbeni video za povećanje sigurnosti na cestama

STANI, GLEDAJ, MAHNI! To jednostavna poruka, ali ona koja može spasiti živote. A to je i tema novog glazbenog videa Volvo Trucksa, lansiranog tijekom UN-ovog Globalnog tjedna sigurnosti na cestama 2023. Cilj je doprijeti do školske djece diljem svijeta kako bi im se usadila važnost sigurnog ponašanja, kao i podizanja svijesti o teškim vozilima u prometu.
Volvo Trucks objavio glazbeni video za povećanje sigurnosti na cestama
STANI, GLEDAJ, MAHNI! To je tema novog glazbenog videa Volvo Trucksa, lansiranog tijekom UN-ovog Globalnog tjedna sigurnosti na cestama 2023. Cilj je naučiti školsku djecu diljem svijeta kako biti sigurniji u prometu.

Svake godine približno 1,3 milijuna ljudi pogine, a 50 milijuna bude ozlijeđeno u prometnim nesrećama. Za osobe od 5-29 godina nema veće opasnosti po život. A na cestama se 1 od 4 smrti dogodi među pješacima i biciklistima.

U pokušaju da to promijeni na bolje, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) organizira godišnji UN-ov Globalni tjedan sigurnosti cestovnog prometa – pozivajući pojedince i organizacije da doprinesu UN-ovom cilju smanjenja broja smrtnih slučajeva i ozljeda u prometu za 50% prije 2030. godine.

Doprinos Volvo Trucksa je program obuke za djecu pod nazivom STANI, POGLEDAJ, MAHNI koji ih uči kako biti sigurniji u prometu. Program uključuje potpuno novu pjesmu i glazbeni video koji potiče djecu diljem svijeta na siguran način prelaska cesta.

'Za nas u Volvu sigurnost je u našoj DNK; ne fokusiramo se samo na sigurnosne značajke u našim vozilima, već i na jačanje sigurnog ponašanja u prometu kako bismo smanjili rizik od nesreća”, kaže Anna Wrige Berling, direktorica sigurnosti prometa i proizvoda u Volvo Trucks.

Plesni pokreti koji pomažu u širenju poruke
Djeca iz cijelog svijeta prikazana su u videu, pokazujući kako izvoditi niz jednostavnih plesnih pokreta lakih za izvođenje koji trebaju učiniti poruku privlačnijom i privlačnijom mladima te pomoći u širenju poruke.

Glazbeni video i materijal za obuku koji su pokrenuti tijekom UN-ovog tjedna sigurnosti na cestama ažurirana je verzija programa koji je pokrenut ranije 2015. Od tada je program obuhvatio djecu u više od 30 zemalja.

“Nadamo se da ćemo s novim glazbenim spotom moći doprijeti do još više djece u još više zemalja. Škole i organizacije svih vrsta mogu pokrenuti naš program sigurnosti kako bi potaknuli sigurno ponašanje kako bismo zaštitili našu djecu i spasili živote”, kaže Anna Wrige Berling.

 

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE

LINK na slike visoke razlučivosti
 

OPIS NOVOG GLAZBENOG VIDEA


Nova pjesma i glazbeni spot za Stop Look Wave dio su materijala za obuku namijenjenog djeci od 8 do 12 godina. Potiču ih da se prvo zaustave prije nego što izađu na ulicu. Zatim bi trebali pogledati u oba smjera da vide približava li se neki vozač i uspostaviti kontakt očima s njima. Zatim bi trebali mahnuti vozaču, a ako vozač uzvrati, znaju da ih je vozač vidio i da je sigurno prijeći.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.