Najprodavaniji Volvo kamion slavi 30. rođendan

Vrijeme je za slavlje! Danas se puni 30 godina otkada je Volvo Trucks predstavio Volvo FH, svoj najprodavaniji kamion. Od svojih početaka ovaj vodeći model krasio je izniman dizajn vanjštine i unutrašnjosti, izvanredna udobnost za vozača i tehnički napredna učinkovitost i sigurnosna rješenja.
Volvo’s most sold truck celebrates 30 years of innovation
Volvo’s flagship model Volvo FH is a best seller with nearly 1.4 million trucks sold all over the world.

Volvo FH jedan je od najuspješnijih modela u industriji s gotovo 1,4 milijuna prodanih kamiona, na oko 80 tržišta diljem svijeta. Kad je prvi put predstavljen 1993. u potpuno novom ruhu, nudeći odlične vozne karakteristike i učinkovitost goriva, Volvo FH ubrzo je postavio potpuno novi standard u svijetu kamiona. Trideset godina kasnije Volvo FH doista je izrastao u ikonu.

„Volvo FH savršen je primjer načina razmišljanja usmjerenog na kupca te je postao model koji već 30 godina pomiče granice. Na svim ključnim područjima, poput udobnosti, učinkovitog trošenja goriva, sigurnosti i produktivnosti, i dalje radimo na poboljšanju ovog kamiona. Ponosan sam što danas kupci mogu naručiti Volvo FH u verzijama na struju, benzin ili dizel“, izjavio je Roger Alm, predsjednik uprave tvrtke Volvo Trucks.

Lider revolucionarnih inovacija od samog početka
Volvo FH jest i ostaje biti lider u inovacijama. Predstavljen je s potpuno novom šasijom, čiji je dizajn omogućio fleksibilna rješenja za različite primjene prijevoza. Revolucionarni pogonski sklop uključivao je potpuno novi 12-litarski motor (16-litarski za Volvo FH16), a nova kabina pružila je izvanrednu aerodinamičnost i udobnost.

Uvođenje inovacija nastavilo se tijekom godina, uvijek imajući na umu Volvo vrijednosti povezane sa sigurnošću, kvalitetom i brigom za okoliš kao polaznom točkom. Prekretnice u inovacijama u posljednja tri desetljeća uključuju zračni jastuk za vozača, automatizirani mjenjač I-Shift te Volvo dinamički upravljački sustav, koji omogućuje upravljanje bez napora, kao i izvrsnu mogućnost manevriranja.

Kad je riječ o vanjskom dizajnu, dva retrovizora s jedinstvenim tankim dizajnom pružaju vozaču bolju izravnu vidljivost, a prednja svjetla u obliku slova V nude bolju preglednost i udobnost. Prepoznatljivost kamiona upravo je u Volvo tehnologiji i dizajnu koji pružaju neprocjenjive prednosti za vozača.

„Volvo FH prve generacije uveo je velike promjene koje su posve transformirale koncept modernoga kamiona. Od tada smo nastavili postavljati nove standarde u kamionskom prijevozu i lansirali pet sljedećih generacija ovoga kamiona. Formula našeg uspjeha je upotreba najnovije tehnologije na način koji uvijek donosi jasne prednosti za naše klijente i vozače. Kao dokaz naših uspješnih kontinuiranih napora za poboljšanje i stalne evolucije, vrlo sam ponosna što je Volvo FH jedini kamion koji je triput izabran za 'Međunarodni kamion godine'“, izjavila je Ylva Dalerstedt, voditeljica odjela za dugolinijski prijevoz u tvrtki Volvo Trucks.

Više informacija o Volvo FH nalazi se na:

LINK na slike visoke razlučivosti