TRUCKS

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Tehnologija i inovacije Svijet vozača
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Kako tehnologije pridonose učinkovitoj vožnji

Povezivost i analiza podataka stvaraju nove mogućnosti za razvoj i podučavanje vozača. Bilo da ste vlasnik-vozač ili upravitelj voznog parka, ovo ima potencijal smanjiti potrošnju goriva te povećati mobilnost i sigurnost.  

Mnogo je čimbenika koji utječu na potrošnju goriva kamiona – od kojih su mnogi izvan kontrole vozača. Međutim, tehnika vožnje čini razliku i svako ulaganje u razvoj vozača i njihovu obuku vjerojatno će se vratiti kroz manju potrošnju goriva, manje nesreća i smanjeno trošenje komponenti vozila.
 

Nove tehnologije stvaraju bolje vozače

Izazov kada je u pitanju razvoj vozača leži u otkrivanju toga koje se specifične vještine mogu poboljšati. Povezivost i analiza podataka olakšavaju prepoznavanje ovih potencijalnih poboljšanja, dajući tvrtkama i vozačima priliku da prilagode obuku u skladu s tim.


Kamioni danas proizvode ogromne količine podataka prilikom svakog putovanja, a ti podaci mogu sve više generirati korisne uvide. Na primjer, postoji li određena ruta ili dio ceste gdje je potrošnja goriva uvijek veća? Ili određene situacije u kojima je naglo kočenje češće?


Bez obzira na to jesu li vozači početnici ili iskusni, prava vrsta obuke za vozača, zajedno s povezivanjem i analizom podataka, mogla bi svakom vozaču pomoći da usavrši svoju tehniku i pozitivno utječe na svaki posao.

U našem vodiču o tome kako nove tehnologije omogućavaju vožnju na učinkovitiji način, možete naučiti:

● Kako vozači i tehnologija mogu surađivati u cilju sprečavanja nesreća

● Kako povezane usluge i dobra tehnika vožnje smanjuju potrošnju goriva i emisije CO2

● Kako primijeniti digitalne usluge obuke vozača u praksi

● Kako umjetna inteligencija i strojno učenje pokreću razvoj budućih usluga za obuku vozača

Vodič: Kako tehnologije pridonose učinkovitoj vožnji