TRUCKS

8 tipičnih pitanja o bioplinu i plinskim kamionima

| 4 min
Kako bi se uhvatili u koštac s rastućim troškovima dizelskog goriva i zamijenili fosilna goriva u transportnoj industriji, prijevozničke tvrtke mogu uzeti u obzir plinske kamione pokretane tekućim bioplinom (bio-LNG). Ali koja je razlika između različitih tipova plina, koji su troškovi i za koje su transportne zadatke najprikladniji?
8 tipičnih pitanja o bioplinu i plinskim kamionima

Trenutno postoji potreba za različitim vrstama goriva i pogonskih sklopova kako bi se mogle zadovoljiti potrebe zelene tranzicije. Bioplin je alternativa koja može dekarbonizirati sektor teških transporta, a istovremeno predstavlja dugoročno energetsko rješenje.
 

Broj postaja za punjenje ukapljenog plina trenutno raste, posebno u Europi, a plin je već održiva alternativa dizelu, također i za duže rute. Trenutačno se preko 60 % kapaciteta za proizvodnju bioplina nalazi u Europi i Sjevernoj Americi. Europa je trenutno vodeća regija s 20 000 postrojenja za proizvodnju bioplina.
 

Kina proizvodi gotovo trećinu ukupne globalne proizvodnje i ima cilj proširiti ruralnu proizvodnju bioplina uz poboljšanje praksi gospodarenja otpadom kako bi do 2030. proizvela gotovo 17 milijuna tona ekvivalenta nafte (Mtoe). (povećanje s oko 7 Mtoe danas). Istovremeno, Indija će pružiti financijsku potporu lokalnim postrojenjima za kogeneraciju bioplina. Bioplin također raste u zemljama kao što su Indonezija, Malezija i Tajland gdje će iskoristiti ogromne količine dostupnog industrijskog otpada.
 

Godine 2022. Europska komisija predstavila je plan REPowerEU za smanjenje ovisnosti o ruskim fosilnim gorivima značajno prije 2030. Taj plan uključuje ubrzanje uvođenja obnovljive energije. U Akcijskom planu za biometan postavljaju se alati koji uključuju novo industrijsko partnerstvo za biometan i financijske poticaje za deseterostruko povećanje proizvodnje (u usporedbi s 2021.) na 35 milijardi kubičnih metara (bcm) do 2030. godine kako bi mogli zamijeniti fosilna goriva u transportnom sektoru. 

No koja je razlika između tipova plinskog goriva i kakvi su u usporedbi s dizelom?

Ovo je 8 tipičnih pitanja o plinu:

1. Što je ukapljeni bioplin (bio-LNG)?

Bio-LNG, poznat i kao ukapljeni bioplin, sastoji se najvećim dijelom od metana, baš kao i LNG. Bio-LNG je nefosilno gorivo proizvedeno u procesu u kojem se bioplin iz organskog otpada poput životinjskog gnoja, mulja i otpadne hrane pretvara u biometan visoke kakvoće i ukapljuje na temperaturi od -162 stupnja Celzija. U usporedbi s LNG-om, bio-LNG ima značajno manje emisije CO₂. Također ima veći potencijal zamjene goriva (sposobnost zamjene dizela) od drugih alternativa poput biodizela. Bio-LNG se također može proizvoditi lokalno, čime se smanjuju troškove transporta i emisije ugljika, a time se doprinosi energetskoj sigurnosti.
 

2. Što je ukapljeni prirodni plin (LNG)?

Ukapljeni prirodni plin je prirodni plin koji je ohlađen do tekućeg stanja radi transporta i skladištenja. Iako je prirodni plin fosilno gorivo, ukapljeni prirodni plin (LNG) može smanjiti emisije CO₂ između 10 – 20% u usporedbi s dizelom zbog manje ugljika po jedinici energije. LNG-om se trguje globalno, što znači da je dio globalne trgovine energijom i isporučuje se diljem svijeta.

3. Što su komprimirani bioplin (bio-CNG) i prirodni plin (CNG)?

Jedina razlika između bio-LNG-a/LNG-a i bio-CNG-a/CNG-a je ta što se potonji komprimira pod visokim tlakom i skladišti u spremnicima na kamionu. Loša strana komprimiranog plina je što omogućuje kraći doseg za kamion od vožnje na ukapljeni plin. Kao i bio-LNG, komprimirani bioplin (bio-CNG) može se proizvoditi lokalno i nije fosilno gorivo. CNG je fosilno gorivo.

4. Koliko daleko možete voziti plinskim kamionom?

Trenutno kamioni na LNG i bio-LNG mogu prijeći do 1000 km prije ponovnog punjenja, zbog čega je to isplativo gorivom za transporte na duge relacije. CNG ima manji doseg i češće se koristi za lokalni transport.

5. Kakvi su transporti prikladni za kamione koji voze na plin?

CNG i bio-CNG tradicionalno se koriste za lokalni transport poput distribucije i sakupljanja otpada u gradskim sredinama. Električni kamioni postaju konkurentna alternativa u gradovima, što otvara nove načine korištenja bioplina, primjerice kod kamiona za prijevoz na duge relacije u obliku bio-LNG-a. Kao i LNG, bio-LNG ima visoku energetsku gustoću i stoga su plinski kamioni prikladni za transporte na duge relacije. Dugoročno, plinski kamioni koristit će se zajedno s električnim kamionima. Posebice kada se vozi na bioplin. 


6. Koja je najjeftinija alternativa: plin ili dizel?

To ovisi o nekoliko čimbenika i o specifičnim tržišnim uvjetima. Plinski kamion skuplji je od dizelskog kamiona, no ukupni troškovi korištenja mogu biti niži zahvaljujući niskim cijenama plina ili različitim poticajima kao što su cestarine ili porezi. Bioplinski kamioni također mogu biti preduvjet za zadržavanje ili stjecanje novih poslovnih prilika zbog sve strožih ekoloških zahtjeva.
 

7. Što se događa s infrastrukturom za plin, odnosno vezano za dostupnost, gorivo i nadolazeća ulaganja?

Infrastruktura za plinske kamione brzo se razvija, a isto tako i kamioni. Bioplin i biometan najbrže su rastući oblici bioenergije i čak iako se najveći dio proizvodnje bioplina nalazi u Europi i Sjevernoj Americi, Međunarodna agencija za energiju (IEA) vjeruje da će globalni tržišni udio bioplina i biometana u ukupnoj potražnji za bioenergijom porasti s današnjih 5 % na 12 % – 20 % ovisno o budućim scenarijima.

Već danas u Europi postoji više od 600 postaja za LNG/bio-LNG. Taj broj je porastao za više od 100 postaja u godinu dana. Također se ulaže u proizvodnju bio-LNG-a, a glavni igrači prelaze na bio-LNG zbog potrebe prelaska na nefosilna goriva. Što se tiče točenja goriva, slično je dizelskom gorivu u pogledu vremena, no morate poduzeti standardne mjere opreza zbog hladnog ukapljenog plina.
 

8. Trebate li uložiti u plinski kamion?

Plinski kamioni mogu biti konkurentna alternativa dizelskim kamionima, a tehnologija se neprestano poboljšava u pogledu učinkovitosti i dosega. A bioplin (bio-LNG) ima kružne i klimatske prednosti koje traži sve više kupaca u transportnoj industriji. To je također alternativno gorivo koje je već danas dostupno na mnogim mjestima.


Ovdje saznajte više o plinskim kamionima ili se obratite lokalnom zastupniku za više informacija.

Najčešća pitanja o bio-LNG-u

Vezani članci

Latest Press Release

Latest Press Release