TRUCKS

Berk Keskin
2023-11-30
Tehnologija i inovacije Učinkovitost goriva
Author
Berk Keskin
Head of Exterior Design

Zašto je dobar dizajn kamiona više od njegovog dobrog izgleda

Dobar dizajn kamiona ne čini samo kombinacija estetike i funkcionalnosti, već i povećanje energetske učinkovitosti vozila i smanjenje emisija CO2. Ono što izgleda kao elegantni detalj dizajna vlasnicima kamiona zapravo bi moglo uštedjeti gorivo.
 

Za mnoge vlasnike kamiona vanjski dizajn, u usporedbi sa svakodnevnim izazovima vođenja prijevozničkog poslovanja, nije uvijek najveći prioritet. Međutim, dizajn ne utječe samo na estetski dojam kamiona – on ima izravan utjecaj na potrošnju goriva i energetsku učinkovitost, pretežno zahvaljujući svom utjecaju na aerodinamiku.
 

Aerodinamički otpor može imati znatan udio u potrošnji goriva kamiona na tipičnom dugom putovanju. Za baterijski električni kamion relativni gubici energije mogu biti čak i veći. Iz tog je razloga jedan od prvih koraka koje dizajner kamiona poduzima prilikom razvoja novog vozila upravo razmatranje aerodinamike.
 

„Kao dizajneri očito želimo našim kupcima isporučiti kamione koji dobro izgledaju, ali moramo ispuniti i ostale njihove zahtjeve – poput potrošnje goriva i energetske učinkovitosti”, kaže Berk Keskin, voditelj odjela za vanjski dizajn, Volvo Trucks.
 

„Ulazne informacije naših stručnjaka za aerodinamiku pomažu u oblikovanju našeg dizajnerskog izričaja i vodi nas prema zatvorenijem dizajnu karoserije, kao i aerodinamičnim i glatkim površinama. To nas ponekad može ograničiti, ali naša je uloga riješiti te izazove i istovremeno stvoriti kamion koji je vizualno privlačan.”
 

Kako je aerodinamika kamiona oblikovala moderni dizajn kamiona

Posljednjih desetljeća, kako je važnost aerodinamike rasla, dizajn kamiona usvojio je sve zaobljenije kutove, glatkije površine i manje praznina na prednjem dijelu kabine. Također je postalo sve važnije upotrebljavati krovne i bočne obloge, bočne ploče, spojlere i usmjerivače.  

Elementi kao što su spojleri, usmjerivači, bočne ploče, krovne i bočne obloge postali su sve važniji u dizajnu modernih kamiona radi maksimalnog povećanja aerodinamike vozila.

„Opći je cilj osloboditi zrak zarobljen ispred kabine i omogućiti da teče duž stranica kamiona. Kao dizajneri, radimo na uklanjanju ili smanjenju svih vanjskih značajki koje ometaju ovaj protok zraka, kao što su praznine, umetci ili izbočene značajke poput bočnih retrovizora.”
 

Na prvi pogled čini se kao da je osnovni dizajn kamiona s kabinom iznad motora ostao nepromijenjen desetljećima. Ali kontinuirano se izvode izmjene i poboljšanja, vođene prvenstveno potrebom za dodatnim poboljšanjem aerodinamike. A nove tehnologije i promjene u zakonodavstvu još uvijek mogu otvoriti nove mogućnosti.
 

„Sustavi kamera koji zamjenjuju bočne retrovizore veliki su napredak po pitanju aerodinamike vozila”, kaže Berk. „Uklanjanjem nekih bočnih retrovizora s vozila značajno se smanjuje otpor zraka.”
 

Druge nedavne inovacije uključuju produžetke zračnih zavjesa i sustave difuzora na stražnjoj strani prikolice koji pomažu u oblikovanju protoka zraka koji izlazi iz stražnjeg dijela vozila. Kad se radi o vanjskim dodacima kao što su ukrasni branici, sirene ili dodatna prednja svjetla, oni imaju negativan utjecaj na aerodinamiku vozila. Vlasnici kamiona obično moraju napraviti kompromis između prednosti dodatne opreme i učinkovitosti potrošnje goriva. Međutim, ponekad je moguće pronaći rješenja koja zadovoljavaju oba zahtjeva.
 

„Na primjer, ako želite glasnije sirene, to se može izvesti s pomoću boljih zvučnika, a ne vanjskih truba. Ili ako trebate dodatno osvjetljenje, moguće je ugraditi dodatna prednja svjetla u oblik vozila.” 

Kao dizajneri očito želimo našim kupcima isporučiti kamione koji dobro izgledaju, ali moramo ispuniti i ostale njihove zahtjeve – poput potrošnje goriva i energetske učinkovitosti.

Koje su sljedeće granice u aerodinamici kamiona?

Poboljšanje aerodinamike kontinuiran je proces, s novim tehnologijama koje omogućuju nove prilike. Na primjer, jedno potencijalno poboljšanje predstavljaju poklopci kotača kojima bi se eliminirale praznine oko kotača, međutim u ovoj fazi potreba za hlađenjem sprečava realizaciju ovog koncepta.
 

„Iz čisto aerodinamičke perspektive idealan dizajn za kamion bio bi oblik suze – potpuno okrugao sprijeda, s dugim, šiljastim stražnjim dijelom”, kaže Berk. „Trenutačni zakon to onemogućuje, ali potreba za smanjenjem emisija CO2 tjera vlade i nadležne da uvedu promjene u zakonodavstvu. To nam pak daje veću slobodu da dizajniramo energetski još učinkovitije kamione i omogućimo veću uštedu goriva našim kupcima.” 
 

Kako biste saznali više o aerodinamici i njezinim učincima na vaše poslovanje, pročitajte sljedeći članak i pogledajte kratki film. Ovdje ćete naučiti:
 

●       Razumjet ćete bolje protok zraka oko kamiona i kako on utječe na potrošnju goriva.

●       Savjete za optimizaciju aerodinamike kamiona.

●       Zašto je aerodinamika jednako važna za kamione s baterijskim električnim pogonom kao i za kamione s dizelskim pogonom.