TRUCKS

Volvo Trucks predstavlja novi Volvo FH16 koji spaja udobnost i snagu za vrhunsku produktivnost

Tvrtka Volvo Trucks predstavila je novu generaciju kamiona Volvo FH16 koja uspješno kombinira nove sigurnosne značajke, radno okruženje usmjereno na vozača i najnovije tehnologije kako bi kupcima povećali produktivnost. Novi vrhunski model pripada sljedećoj generaciji vozila tvrtke Volvo Trucks projektiranoj imajući na umu vozača.
Volvo Trucks predstavlja novi Volvo FH16
"Volvo FH16 može podnijeti sve najzahtjevnije primjene i istovremeno kupcima i vozačima pružiti najbolje od svega", izjavljuje Roger Alm, predsjednik tvrtke Volvo Trucks.

"Volvo FH16 je originalan vrhunski proizvod koji može podnijeti sve najzahtjevnije primjene i istovremeno kupcima i vozačima pružiti najbolje od svega", izjavljuje Roger Alm, predsjednik tvrtke Volvo Trucks. "S novom generacijom stvorili smo paket koji ne pravi kompromise između snage i učinkovitosti potrošnje goriva, udobnosti i stila."

"Volvo FH16 isporučuje sve što očekujete od Volvo kamiona i više, pritom učvršćujući naš položaj marke za teške i zahtjevne operacije prijevoza na velike udaljenosti", dodao je.

Hrabar vanjski izgled odražava inteligentne tehnologije
Vanjski izgled novog kamiona karakteriziraju prednja svjetla u obliku slova V koja imaju efekte poput kristala kako bi odražavali inteligentnu tehnologiju na kojoj su izgrađeni kamioni. Snažni karakter i nasljeđe vodećeg modela Volvo FH16 poboljšani su prednjom maskom s temom vodopadom, dok su ploče prednjih svjetala postavljene više prema van kako bi vozilo dobilo poboljšanu aerodinamiku i samouvjeren stav.

"U novom kamionu Volvo FH16 iznova smo zamislili najlegendarnije dizajnerske elemente iz naših ranijih generacija i dodatno ih unaprijedili. Na primjer, s novim prednjim svjetlima visoke tehnologije podigli smo naš snažni svjetlosni identitet na novu razinu, dok je cijeli prednji dio kamiona prerađen kako bi pružio snažniji dojam", objašnjava Ismail Ovacik, glavni projektant za vanjske komponente za Volvo Trucks.

"Odvažniji, sofisticiraniji i samouvjereniji, vanjski dizajn kamiona Volvo FH16 odražava činjenicu da je ovaj povezaniji i pametniji nego ikad prije", rekao je.

Modernizirano, na ljude usmjereno okruženje vozača
Unutrašnjost novog kamiona Volvo FH16 projektirana je posebice za vozače, a nadopunjena je novim akcentnim bojama i vanjskom opremom koja daje izgled i osjećaj kvalitete i ekskluzivnosti. Modernizirana instrumentna ploča uključuje nove praktične prostore za odlaganje i potpuno digitalan 12-inčni zaslonu kombiniranog instrumenta visoke rezolucije. Vozač može birati između četiri različita prikaza na zaslonu, ovisno o situaciji u vožnji i informacijama koje bi želio prikazati.

Prostor za vozača može biti opremljen bočnim prikazom od 9 inča koji nudi zabavu i informacije, pomoć u navigaciji, informacije o prijevozu i nadzor kamera. Zaslon je lako doseći s vozačevog položaja. Interakcija je moguća na više načina: intuitivno postavljenim gumbima na volanu, glasovnim upravljanjem ili izravno putem dodirnog zaslona i upravljačke ploče zaslona.

I zaslon kombiniranog instrumenta i bočni prikaz rade na brojnim jezicima.

U novim kamionima, ručica mjenjača I-Shift preoblikovana je kako bi odgovarala vrhunskom standardu i uključuje osvijetljene simbole odabira stupnjeva prijenosa i nove režime vožnje za optimizirane performanse.

Poboljšana upravljivost i produktivnost
Povećana nosivost prednje osovine, pratećih osovine iza i ispred pogonske s boljim kutovima skretanja poboljšavaju upravljivost i produktivnost novog kamiona Volvo FH16. Novi sustav stražnjih kotača s opterećenjem do 38 tona za posebno zahtjevne aktivnosti.

Sigurnosna značajka prvi puta uvedena u gospodarskoj grani: Prilagodljiva prednja duga svjetla
Novi Volvo FH16 sadrži prvi u gospodarskoj grani ima prilagodljiva duga prednja svjetla koja poboljšavaju sigurnost za sve sudionike u prometu automatskim onemogućavanjem odabranih segmenata LED svjetala kada se kamion približi nadolazećem prometu ili drugom vozilu odostraga. Dugo svjetlo se podešava kada kamera i radar otkriju druga vozila ili kada kamera otkrije promjene u količini svjetlosti oko kamiona.

Sigurnost je dodatno poboljšana regulacijom brzine nizbrdo koja postavlja maksimalnu brzinu kako bi se spriječilo neželjeno ubrzanje tijekom vožnje nizbrdo te prilagodljivom regulacijom brzine (ACC) koja sada radi pri svim brzinama, čak i do nula km/h.

Elektronički upravljani kočni sustav (EBS), koji je preduvjet za sigurnosne karakteristike poput upozorenja na sudar sa sigurnosnom kočnicom i elektroničkog sustava za kočenje (EBS), sada je dio osnovne opreme novog kamiona. Volvo dinamičko upravljanje, uz sigurnosne sustave pomoć za držanje trake i pomoć za držanje stabilnosti, dostupno je i kao opcija.

Novi Volvo FH16 također ima sustav prepoznavanja prometnih znakova koji se prikazuju na zaslonu kombiniranog instrumenta. Sustav otkriva znakove poput ograničenja pretjecanja, vrste ceste i ograničenja brzine.

Vidljivost se može dodatno poboljšati dodavanjem kamere na suvozačevoj strani koja pruža dodatni pogled na bočnu stranu kamiona na bočnom prikazu.

Savršena kombinacija za zahtjevne zadatke
Kombinirajući snažan 16-litarski motor snage do 750 KS, poboljšanu upravljivost, najnoviju sigurnosnu tehnologiju i veću podršku za vozača, novi Volvo FH16 pruža vrhunsku produktivnost za najzahtjevnije prijevozne zadatke.

Novi servisni ugovor pomaže kupcima poboljšati svoj novčani tok
Brz razvoj povezanih usluga pruža prijevoznicima potpuno nove načine povećanja mobilnosti i optimizacije korištenja vozila.

Volvo Trucks predstavlja ugovor Volvo Flexi-Gold Contract koji nudi istu pokrivenost i mobilnost kao i ugovor Volvo Gold Contract, uz istu predvidivu cijenu, ali s puno većom fleksibilnošću za prilagođavanje poslovnim potrebama. Mjesečne naknade variraju, zahvaljujući rasponu fleksibilnosti od 40 % za procijenjenu godišnju kilometražu. To prijevoznicima pruža veću fleksibilnost kako bi svoje aktivnosti prilagodili sezonskim promjenama i promjenjivoj potražnji.

"Mnoge prijevozničke tvrtke izražavaju potrebu za većom fleksibilnošću kada je riječ o servisnim ugovorima. Sada imamo tehnologiju koja omogućuje dinamična i povezana rješenja poput ovog”, kaže Thomas Niemeijer, voditelj poslovnog razvoja, servisni ugovori, Volvo Trucks.

Servisni ugovor Volvo Flexi-Gold Contract dostupan je na odabranim tržištima i postupno će se u bližoj budućnosti uvoditi na nova tržišta.

Činjenice o novom kamionu Volvo FH16

  • Kabine: Niska spavaća kabina, spavaća kabina, kabina Globetrotter, Globetrotter XL i Globetrotter XXL. Paketi vanjske i unutrašnje opreme za individualan dizajn.
  • Motori: Dizelski motori dostupni su s različitim standardima emisija. D16K s Euro 6 stupanj D dostupan je s 550 KS / 2800 Nm, 650 KS / 3150 Nm i 750 KS / 3550 Nm.
  • Sustav za promjenu stupnjeva prijenosa: I-Shift sa softverskim paketima za različita područja primjene.

POVEZNICA na film
POVEZNICA do slika visoke razlučivosti
LINK do drugih objavljivanja proizvoda; Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.