TRUCKS

Volvo Trucks predstavlja novi kamion Volvo FM, dizajniran da bi privukao vozače novom kabinom i boljom vidljivošću.

Volvo Trucks lansirao je Volvo FM sljedeće generacije s poboljšanjima okruženja vozača i inovacijama koje pružaju višu razinu udobnosti, sigurnosti i produktivnosti. "Prostran i s izuzetnom vidljivošću, novi teški kamion Volvo FM osmišljen je tako da u svim segmentima predstavlja vrhunsko radno mjesto na kotačima", kaže Roger Alm, predsjednik Volvo Trucks.
08A3740 FM 4x2 tegljač s prikolicom
Novi teški kamion Volvo FM dizajniran je tako da u svim segmentima predstavlja vrhunsko radno mjesto na kotačima.

"Vozači su jedan od najvažnijih čimbenika u prometnoj industriji", nastavlja Roger Alm. "S novim kamionom Volvo FM-om predstavljamo svestran radni alat koji je ujedno i utočište puno udobnosti, omogućavajući našim kupcima da privuku i zadrže najbolje vozače koji će omogućiti uspješno odvijanje njihovih poslovnih aktivnosti."

Mobilni ured konstruiran za vozače
"Novi Volvo FM svestrani je radni konj naše ponude, spretan i prikladan kako bi služio svojoj svrsi da bude prostran, siguran i udoban za vozače", kaže Carina Byström, glavna dizajnerica interijera za Volvo Trucks. "Također smo postigli vrlo dobru vidljivost korištenjem spuštene linijom vrata, novim retrovizorima i kamerom suvozačevog kuta."

Da bi se to postiglo, nova kabina ima podignute A-stupove koji joj daju do jednog dodatnog kubičnog metra prostora i više svjetla. Također dolazi s pametnom tehnologijom koja naglašava Volvovo usmjerenje na stvaranje vrhunskog mobilnog ureda za vozače.

Unutrašnjost je istaknuta novom instrumentnom pločom, a ujedno nudi više prostora za odlaganje, nove boje i moderan dinamični zaslon. Kombinirani instrument uključuje 12-inčni zaslon instrumenta visoke rezolucije s jednostavnim korisničkim sučeljem na kojem vozač lako može vidjeti važne informacije i birati između četiri različita prikaza na zaslonu, ovisno o situaciji u vožnji. Zaslon kombiniranog instrumenta koji dolazi spreman za buduća ažuriranja i povezane usluge dizajniran je tako da pojednostavi vozačevu interakciju i minimizira odvlačenje pažnje prilikom pristupa kritičnim informacijama.

Novi Volvo FM ima opcijski 9-inčni bočni prikaz za infotainment, podršku za navigaciju, transportne informacije i nadzor putem kamera. Zaslon omogućuje interakciju na različite načine: intuitivno postavljenim gumbima na volanu, glasovnim upravljanjem ili izravno putem dodirnog zaslona i upravljačke ploče zaslona. I zaslon kombiniranog instrumenta i bočni prikaz rade na brojnim jezicima. Pored toga, nova opcija podešavanja stupa volana nudi i ergonomski položaj za vožnju.

Dnevni boravak nadograđen je radi udobnosti
Nova spavaća kabina nadograđena je s podignutim krevetom i poboljšanim mogućnostima odlaganja, koje uključuju veliki odjeljak za odlaganje ispod kreveta i gornji stražnji pretinac s LED panelima u odjeljcima. Prelazak sa sjedala na krevet jednostavniji je nego ikad zahvaljujući užoj, ergonomski oblikovanoj ručici mjenjača I-Shift. Udobnost u kabini dodatno je poboljšana ojačanom izolacijom koja pomaže u zaštiti od hladnoće, topline i buke.

Vanjština ima odvažni novi izgled
Vanjština nove generacije kamiona Volvo FM ima novi aerodinamični oblik, a preko bočnih strana posve nove kabine prolazi elegantna karakteristična linija. Uz to, prednja svjetla u obliku slova V postavljena su tako da se postigne optimalna aerodinamičnost, a kamion je poprimio odvažan, samopouzdan izgled zahvaljujući većoj ploči na kojoj je istaknut brend te gornjoj prednjoj masci koja se odlikuje novim mrežastim uzorkom.

Nove automatizirane sigurnosne značajke
Osim poboljšane vidljivosti za vozače, preostali napredak na području sigurnosti na novom kamionu Volvo FM-u uključuje regulacija brzine nizbrdo koji postavlja maksimalnu brzinu kako bi se spriječilo neželjeno ubrzanje prilikom putovanja nizbrdo te prilagodljivu regulaciju brzine (ACC) koja sada radi pri svim brzinama. do nule km/h.

Elektronički upravljani kočni sustav (EBS), koji je preduvjet za sigurnosne karakteristike poput upozorenja na sudar sa sigurnosnom kočnicom i elektroničkog sustava za kočenje (EBS), sada je dio osnovne opreme novog kamiona. Volvo dinamičko upravljanje, uz sigurnosne sustave pomoć za držanje trake i pomoć za držanje stabilnosti, dostupno je i kao opcija.

Volvo FM također ima sustav prepoznavanja cestovnih znakova koji prikazuje na zaslonu kombiniranog instrumenta kako bi upozorio vozača. Sustav može otkriti znakove poput ograničenja pretjecanja, vrste ceste i ograničenja brzine.

Opcijska kamera suvozačevog kuta daje dodatan pogled na bočnu stranu kamiona na bočnom prikazu.

Učinkovitost potrošnje goriva i produktivnost
Raznolikost raspoloživih konfiguracija pogonskog sklopa i šasije znači da novi Volvo FM može biti prilagođen za veću produktivnost i uštedu goriva u širokom rasponu primjena. Poboljšanja kutova upravljanja pratećih osovina ispred i iza pogonske daju kamionu iznimnu upravljivost, što se može u potpunosti iskoristiti u, primjerice, gustom gradskom prometu.

Na mnogim je tržištima Volvo FM dostupan s plinskim LNG motorom usklađenim s Euro 6 normom koji nudi ekonomičnost potrošnje goriva i performanse usporedive s ekvivalentnim Volvo dizelskim kamionima, no s daleko slabijim klimatskim utjecajem. Motor na plin može biti pokretan bioplinom, što smanjuje emisije CO2 za do 100 posto ili prirodni plin koji smanjuje emisije CO2 za do 20 posto u usporedbi s ekvivalentnim Volvo dizelskim kamionima. To se odnosi na emisije vozila tijekom uporabe, poznate pod nazivom „tank to wheel” (od spremnika do kotača).

Novi servisni ugovor pomaže kupcima poboljšati svoj novčani tok
Brz razvoj povezanih usluga pruža prijevoznicima potpuno nove načine povećanja mobilnosti i optimizacije korištenja vozila.

Volvo Trucks predstavlja ugovor Volvo Flexi-Gold Contract koji nudi istu pokrivenost i mobilnost kao i ugovor Volvo Gold Contract, uz istu predvidivu cijenu, ali s puno većom fleksibilnošću za prilagođavanje poslovnim potrebama. Mjesečne naknade variraju, zahvaljujući rasponu fleksibilnosti od 40 % za procijenjenu godišnju kilometražu. To prijevoznicima pruža veću fleksibilnost kako bi svoje aktivnosti prilagodili sezonskim promjenama i promjenjivoj potražnji.

"Mnoge prijevozničke tvrtke izražavaju potrebu za većom fleksibilnošću kada je riječ o servisnim ugovorima. Sada imamo tehnologiju koja omogućuje dinamična i povezana rješenja poput ovog”, kaže Thomas Niemeijer, voditelj poslovnog razvoja, servisni ugovori, Volvo Trucks.

Servisni ugovor Volvo Flexi-Gold Contract dostupan je na odabranim tržištima i postupno će se u bližoj budućnosti uvoditi na nova tržišta.

Činjenice o novom kamionu Volvo FM

  • Kabine: Dnevna kabina, niska dnevna kabina, niska spavaća kabina, spavaća kabina, kabina Globetrotter, dvostruka kabina. Paketi vanjske i unutrašnje opreme za individualan dizajn.
  • Motori: Dizelski motori dostupni su s različitim standardima emisija. Volvo FM je na odabranim tržištima također dostupan s LNG motorom na plinski pogon usklađenim s Euro 6, Step D normom.
  • Sustav za promjenu stupnjeva prijenosa: I-Shift sa softverskim paketom za različita područja primjene.
  • Svjetla: Halogena ili LED prednja svjetla.

POVEZNICA na film
POVEZNICA do slika visoke razlučivosti
LINK do drugih objavljivanja proizvoda; Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:

Nikolina Čižmešija
Voditeljica komunikacija
E-pošta: nikolina.cizmesija@volvo.com

Volvo Trucks pruža kompletna transportna rješenja za profesionalne i zahtjevne klijente, nudeći čitavu paletu srednje teških do teških kamiona. Podrška kupcima je osigurana putem globalne mreže od 2200 distributera i servisnih točaka u više od 130 zemalja. Kamioni Volvo sklapaju se u 12 zemalja u svim dijelovima svijeta. U 2023. godini isporučeno je približno 145.000 kamiona Volvo diljem svijeta. Volvo Trucks dio je Grupe Volvo, jedne od svjetskih vodećih proizvođača kamiona, autobusa i građevinske opreme, kao i brodskih i industrijskih motora. Grupa također nudi rješenja za financiranje i servis. Volvo Trucks rad temelji se na ključnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i brige o okolišu.